Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Premjeras sako, kad Vyriausybė nesikiš į D.Kedžio dukters istoriją

Premjeras Andrius Kubilius dėl Drąsiaus Kedžio dukters „emocingai nusiteikusiems žmonėms“ primena atsakomybę už įstatymų vykdymą ir sako, kad Vyriausybė dėl mergaitės grąžinimo motinai nesikiš į teismų darbą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šiuo atveju Vyriausybė paisė ir paisys mūsų galiojančių įstatymų, taip pat paprasto ir aiškaus teisinės valdžios atskyrimo principo, tikrai negalime ir nesikišime į teismų darbą bei į jų sprendimų vykdymą, tikrai neturime galimybių vertinti pačių teismų sprendimų. Teismų sprendimus gali vertinti tik patys teismai, o tuos sprendimus pagal galiojančius įstatymus turime įgyvendinti ir tai yra visų atsakomybė“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Jis sakė besigailintis „ir globėjų, ir motinos, ir žmonių, taip emocingai nusiteikusių“, ir teigė, jog tik teisinėmis priemonėmis galima spręsti nepasitenkinimo teismų sprendimais klausimą.

„Aš tik galiu pasakyti, ir vakar kalbėjom, ir kiek matau iš informacijos, kad tikrai niekas nesiruošia naudoti kažkokios perteklinės jėgos, bet visi turi atsiminti, jog yra atsakingi už įstatymų vykdymą. Emocingai nusiteikę žmonės – taip pat. Vienintelis būdas, kaip išspręsti nepasitenkinimą teismų sprendimais, – skųsti teismų sprendimus aukštesniems teismams – Lietuvos ar Europos. Kito būdo, kaip tą problemą spręsti, tikrai nėra. Kuo greičiau ir kuo plačiau tai suprasime, kuo ramiau tai suvoksime, tuo bus geriau visų pirma tam, dėl ko iš tikrųjų yra rodoma tiek daug susirūpinimo, tai yra pačiam vaikui“, – kalbėjo premjeras. Tikrai niekas nesiruošia naudoti kažkokios perteklinės jėgos, bet visi turi atsiminti, kad yra atsakingi už įstatymų vykdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius