Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Premjeras saviems netaupo (atnaujinta 19.44 val.)

Visuotinės protesto akcijos ir mitinguotojų raginimai valdžiai solidariai susiveržti diržus nepadėjo – valdžios koridoriuose vėl atsirado lygesnių už kitus. Šįkart paties premjero komandoje.
Konservatoriai užkandžiauja
Premjeras Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko/Dienraščio „15minučių

„Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 26 straipsniu, už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą nustatau nuo 2009 m. sausio 19 d. Ministro Pirmininko patarėjams Raimundui Aleknai, Kęstučiui Škiudui, Loretai Zakarevičienei 20 procentų pareiginės algos dydžio priemokas“, – toks A.Kubiliaus potvarkis skelbiamas Vyriausybės tinklalapyje.

Gruodžio pabaigoje už darbo krūvį viršijančią veiklą premjeras tokius pačius priedus skyrė dar dviem patarėjams – Jonui Survilai ir Mykolui Majauskui, taip pat savo sekretoriato vadovei Vaidai Jauniškienei ir padėjėjai Jardai Paukštienei.

Kirkilas: vertinu kaip veidmainystę

Opozicijos lyderis ir buvęs premjeras Gediminas Kirkilas tokį savo įpėdinio žingsnį vadino politiškai nekorektišku.Teisybės dėlei palyginkite, kokius priedus gaudavo Gedimino Kirkilo patarėjai, ir kokius – mes, – teisinasi Raimundas Alekna.

„Vertinu neigiamai, kaip veidmainystę. Dabar kalbame apie solidarumą, daugeliui žmonių atlyginimai dar labiau sumažėjo dėl pakeltų mokesčių. Patarėjams algų kelti nereikėjo – dar iš savo laikų prisimenu, kad jos buvo nemažos“, – 15min.lt teigė socialdemokratas, savo komandai Vyriausybėje skirdavęs iki 75 proc. algos dydžio priedus.

Alekna: situacija – dviprasmiška

Naujuoju premjero potvarkiu penktadalio algos dydžio priedą gausiantis A.Kubiliaus patarėjas sveikatos apsaugos klausimais Raimundas Alekna teigė, kad skirti priedus yra bendra praktika, pritaikyta ir šį kartą.

„Teisybės dėlei palyginkite, kokius priedus gaudavo G.Kirkilo patarėjai, ir kokius – mes. Suprantu situacijos dviprasmybę, tačiau kai kuriems patarėjams ši alga yra vienintelis pajamų šaltinis, todėl priedas yra svarbus, žvelgiant žmogiškai“, – kalbėjo R. Alekna.

Anot jo, patarėjų darbo diena nėra normuota. „Bet žinojau čia ateidamas, kad taip bus. Nesijaučiu nei per daug persidirbantis, nei „nedadirbantis“. Būna, darbas ir iki devintos, ir iki dešimtos valandos vakaro užtrunka. Man labai gaila, kad dėl tokio sprendimo premjeras dabar susilauks visuomenės puolimo“, – šnekėjo A. Kubiliaus patarėjas.

Konservatoriai: premjeras taupo

Pasak konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojo Valentino Stundžio, yra darbų, kuriems atlikti reikalingi specialistai, o jiems dirbant viršvalandžius, atlyginimo pakėlimas yra logiškas.

„Matyt premjeras taip pasielgė atsižvelgdamas į realią situaciją. Palyginus su anos kadencijos Vyriausybės patarėjų priedais, dabar yra taupoma – priedai tik dvidešimt nuošimčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius