-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 30

Premjeras siūlo peržiūrėti neįgalumo pripažinimo tvarką

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį susitikęs su neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų atstovais teigė, kad būtina keisti dabartinę neįgalumo pripažinimo tvarką.
Neįgalieji.
Neįgalieji. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Susitikime, kuriame taip pat dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, kalbėta dėl šiuo metu derinamo Nacionalinio susitarimo nuostatų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) rengiamų laikinų priemonių socialinių išmokų mokėjimą užtikrinti, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Pasak pranešimo, šiuo metu pasitaiko nemažai piktnaudžiavimo atvejų nustatant neįgalumą. Pokalbio metu sutarta, kad artimiausiu metu SADM turi peržiūrėti neįgalumo pripažinimo tvarką ir pateikti pasiūlymus, kurie bus apsvarstyti kartu su neįgaliųjų organizacijomis.

Premjeras sutiko, kad dirbančiųjų neįgaliųjų situacija skiriasi nuo dirbančiųjų pensininkų ir su socialiniais partneriais reikia ieškoti bendrų sprendimų, kad neįgalieji neprarastų motyvacijos dirbti.

Vyriausybės spaudos tarnybos teigimu, neįgaliųjų atstovai teigė suprantantys nelengvą finansinę, ypač „Sodros“ biudžeto, situaciją, ir išreiškė solidarumą su visais įvairių visuomenės grupių atstovais, kuriems sunkmečio metu tenka „susiveržti diržus“.

Per pokalbį taip pat susitarta, kad, nepaisant sunkmečio, kitų metų biudžete nebus mažinamas Neįgaliųjų socialinės integracijos programos finansavimas. Jis siekė 28 mln. Lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius