-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18

Premjeras: teigiamas EP vertinimas leidžia pradėti euro įvedimo procesą

Teigiama Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto („Econ“) ataskaita dėl Lietuvos galimybės įsivesti eurą leidžia pradėti bendros valiutos įvedimo procedūras, teigia Lietuvos premjeras.
Eurai
Eurai / Photos.com
„Po šito įvertinimo Lietuva turi suaktyvinti viešinimo darbą, teikiant visuomenei informaciją apie euro įvedimo tam tikrą tvarką ir privalumus bei kokios galimos grėsmės ir trūkumai. Po šito įvertinimo mes kaip tik galime pradėti įgyvendint mūsų priemonių planą, nes kol nebuvo šito įvertinimo, mes vargu ar galėjome startuoti ir kalbėti plačiai, ką reikėtų Lietuvai padaryti, kad mes pasiruoštume sėkmingai euro įvedimui 2015 metais“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė Algirdas Butkevičius.

Pasak jo, neigiama visuomenės nuomonė nesutrukdys įsivesti bendros Europos Sąjungos valiutos.

Mes pasiruoštume sėkmingai euro įvedimui 2015 metais, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė Algirdas Butkevičius.

„Aš galiu jums pateikti pavyzdį vakarykštį, kada lankiausi Alytuje ir susitikau su visuomene. Labai priklauso nuo žmogaus, kuris kalba apie euro įvedimo reikšmę ir svarbą Lietuvai. Jeigu kalbama pozityviai, paaiškinama paprastai, suprantamais žodžiais, tos abejonės labai greitai būna išsklaidytos“, – tikino premjeras.

„Econ“ antradienį paskelbė ataskaitą, kurioje teigiamai įvertino Lietuvos pastangas įsivesti eurą. Komitetas pažymėjo, kad šalies finansinė sistema yra likvidi, o neveiksnių paskolų dalis mažėja. Tačiau komitetas apgailestauja, kad daugiau nei pusė gyventojų nepritaria euro įvedimui.

Pernai lapkričio mėnesį, Eurobarometro duomenimis, už bendrą Europos Sąjungos valiutą pasisakė 40 proc. Lietuvos gyventojų, prieš – 49 proc., o nuomonės šiuo klausimu neturėjo 11 proc. žmonių.

ES institucijos galutinį sprendimą dėl Lietuvos prisijungimo prie euro zonos nuo 2015 metų priims liepos mėnesį.

Euro šalininkai teigia, kad jo įvedimas sumažins skolinimosi kaštus, paskatins investicijas ir giliau integruos Lietuvą į ES struktūras. Kritikai nuogąstauja dėl kainų augimo ir Lietuvos indėlio į finansinės pagalbos fondą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius