-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 12

Premjeras: valstybės tarnyboje negali būti jokių kalėdinių dovanų

Ministrai pirmadienį pasitarime sutarė, kad valstybės tarnyboje negali būti mokami vadinamieji trylikti atlyginimai, kurie darbuotojams anksčiau atitekdavo žiemos švenčių proga, pranešė premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš esu įsitikinęs, ir absoliuti dauguma ministrų – visi sutarėme, kad tą, ką darėme visus trejus krizės metus, tą patį darysime ir šiais metais – negali būti kokių nors kalėdinių dovanų ir kitų panašių dalykų“, – žurnalistams po pasitarimo pirmadienį sakė A.Kubilius.

„Žinome, kad ruduo ir artėjančių Kalėdų metas, reikia tiesiog pasakyti mandagiai tą patį, ką mes esame sakę trejus metus“, – teigė jis.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis sako, jog už vienkartinių priemokų metų pabaigoje išmokėjimą bus taikomis sankcijos – mažinamas finansavimas toms įstaigoms.

„Siūlome tiems, kurie išsimokės tas premijas, 2013 metų biudžete mažinti darbo užmokesčio fondą“, – teigė jis.

Tačiau ir premjeras, ir D.Matulionis savo ruožtu pabrėžė, kad gerai dirbantieji valstybės tarnyboje turi būti įvertinti.

„Tikrai matome poreikį labai aiškiai sakyti, kad ir valstybės tarnyboje yra tarnautojų, darbuotojų, kurie dirba negailėdami savo jėgų, ir jų darbas turi būti taip pat tinkamai vertinamas“, – sakė A.Kubilius.

Pasak D.Matulionio, dėl vienkartinių išmokų draudimo valstybės tarnyboje praktiškai sutarta, tuo metu dėl to, kaip paskatinti gerai dirbančius tarnautojus, Vyriausybė dar spręs trečiadienį.

„Buvo diskusija dėl to, kad mes valstybės tarnautojus turėtume kažkokiu būdu skatinti, tai yra, gerai dirbantys turėtų (...) jausti perspektyvą, kad jie yra įvertinami ir galėtų gauti aukštesnius atlyginimus. Dėl vienkartinių išmokų buvo visiškas sutarimas, kad jos neturėtų būti mokamos, bet kažkaip motyvuoti valstybės tarnautojus galbūt reikėtų, kaip visada buvo – ar per karjeros kėlimą, kategorijų kėlimą, kas yra visiškai natūralu“, – kalbėjo jis.

Pasak D.Matulionio, toks priemokas ribojantis Vyriausybės nutarimas būtų taikomas valstybės tarnautojams ir dirbantiesiems pagal sutartis valstybinėse įstaigose. Tikimasi, kad tokiu pavyzdžiu paseks ir savivaldybių įstaigos.

„Tas pats ir savivaldybėms – mes joms nurodyti negalime, tai rekomenduojame savivaldybių įstaigoms“, – sakė kancleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius