-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

Premjero kancleris mato galimybių, kad A.Sabonio boteliai Neringoje galėtų likti nenugriauti

Ministro pirmininko tarnybos vadovas Deividas Matulionis pareiškė, kad vadinamieji Sabonio boteliai Neringoje gali likti nenugriauti, nors Lietuvos aukščiausiasis teismas yra įpareigojęs nugriauti neteisėtai pastatytus statinius.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tokią nuomonę D.Matulionis žurnalistams išsakė pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo, kuriame buvo svarstyti premjero Andriaus Kubiliaus sudarytos darbo grupės pasiūlymų dėl teritorijų planavimo ir statybos procedūrų Kuršių nerijoje ir Palangoje.

„Sabonio boteliai“ sakyčiau tarpinėje kategorijoje. Ieškoma sprendimų ir dėl jų. Vyksta konsultacijos, kiek suprantu, su Saugomų teritorijų tarnyba, savivaldybe, kad pagal būsimą Neringos tvarkymo planą ten galimybė sudaryti taikos susitarimą atsiranda.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad Arvydo Sabonio įmonės „Sabonio klubas ir partneriai“ Kuršių nerijoje, Preilos gyvenvietėje, pastatyti boteliai gali išlikti, D.Matulionis atsakė: „Na, iš esmės, taip“.

Pasak jo, svarstoma, kad tais atvejais, kai statybos tapo neteisėtomis dėl pasikeitusios „teisinės bazės“, nors statytojai turėjo leidimus, būtų galima susitarti taikiai.

„Tie žmonės tokių atveju, jei priimamas galutinis sprendimas nugriauti pastatą, iš tikrųjų gali, greičiausiai taip visi ir darytų, kreiptis į teismą dėl kompensacijos. Tai reiškia, kad iš valstybės biudžeto reikėtų ne milijono, o keliasdešimt milijonų litų kompensacijoms. Todėl ir siūlomi sprendimai, kurie vestų į tam tikrus taikos susitarimus tais atvejais, kai akivaizdu, kad pačio statytojo kaltės nesimato. O kaltė daugiau yra savivaldybės ar valstybės pareigūnų“, – aiškino premjero kancleris.

Jis pridūrė, kad diskusijos šiuo klausimu bus tęsiamos sekantį pirmadienį.

Viena iš garsiausių užginčytų statybų – Arvydo Sabonio įmonės „Sabonio klubas ir partneriai“ Kuršių nerijoje, Preilos gyvenvietėje, pastatyti boteliai, kuriuos teismai nurodė nugriauti. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2010 metų balandį įpareigojo įmonę per pusę metų nugriauti keturiolika neteisėtai pastatytų botelių, bet iki šiol jie nenugriauti.

Bendrovė tuomet teigė nežinanti, kaip turės įgyvendinti teismo sprendimą, nes visi septyni pastatyti dvibučiai už paskolą yra įkeisti „Danske“ bankui. Pastatytų statinių vertė 2006 metais siekė 23 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius