-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 22

Premjero rezidencijos rekonstrukciją numatoma pabaigti kitų metų pradžioje, Algirdas Butkevičius į ją keltis nenori

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis teigia, kad po poros savaičių turėtų būti aišku, kas baigs premjero rezidencijos Turniškėse rekonstrukciją.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL nuotr.

Jo teigimu, darbai turėtų baigtis kitų metų pradžioje. Tačiau pats ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad mieliau liktų gyventi dabartiniuose savo namuose netoli Vingio parko.

„Jeigu įstatymuose bus numatyta, kad reikia keltis, tai tada kelsiuosi, o jeigu bus galimybė nesikelti, tai čia labai gera gyventi ir greitai atvažiuoju į darbą“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Pasak A.Mačiulio, rangovo paieškos užsitęsė, nes konkurse pralaimėjęs dalyvis pateikė pretenziją.

„Pagal procedūras į pretenziją buvo atsakyta, atmesta ji, bet kadangi pretenzijos teikėjas turi turėti laiko kvestionuoti arba nekvestionuoti mūsų komisijos sprendimo, tai tas atidėjimo laikotarpis – 15 kalendorinių dienų – jisai pratęstas nuo praeito penktadienio, tai dar reikėtų porą savaičių beveik palaukti“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Mačiulis.

Jo teigimu, konkurse varžėsi dvi bendrovės.

„Viena iš jų, kuri nepateikė kvalifikaciją įrodančių dokumentų, jos pasiūlymas buvo atmestas. Beje, šis pasiūlymas buvo gerokai brangesnis negu to, kuris potencialiai gali būti laimėtojas“, – teigė kancleris.

Pasak jo, darbų pabaiga planuojama kitais metais.

„Kadangi šiais metais pinigų nėra tiek, kiek reikalinga būtų rezidencijos sutvarkymui, tai tiesiog ir tas projektas persikelia ir į kitus metus, bet į kitų metų pradžią, nevėliau“, – dėstė A.Mačiulis.

Jis sakė manantis, kad šioje rezidencijoje A.Butkevičius gyvens, nors nesureikšmino galimo jo kitokio sprendimo.

„Aš neturiu tokios informacijos, kad premjeras nesikels (...). Galų gale tai nėra pavardei, tai yra pareigybei rezidencija“, – sakė kancleris.

Jis neatskleidžia nei konkurse dalyvavusių bendrovių, nei jų pasiūlytų kainų. Portalas lrytas.lt teigia, kad laimėtoja po konkurso atrinkta bendrovė „Portalas“. Kitas konkurso dalyvis esą buvo bendrovė „Micaras“.

Kanceliarijos atstovai anksčiau yra sakę, kad rezidencijoje liko apie 15 proc. nepadarytų darbų. Teigta, jog tam prireiks 600 tūkst. litų.

Rezidencijos atnaujinimas jau pareikalavo 4 mln. litų biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius