-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 14

Premjero susitikimuose su Lenkijos Seimo ir Senato vadovais aptarti bendri energetiniai iššūkiai ir tautinių mažumų klausimai

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus susitikimuose su Lenkijos Seimo Pirmininku Bronislawu Komorowskiu ir šios šalies Senato Pirmininku Bogdanu Borusewicziumi buvo aptarti mūsų regionui ir visai Europai kylantys energetiniai iššūkiai, kurių aktualumą dar kartą patvirtina Rusijos ir Ukrainos ginčas dėl dujų tiekimo.
A.Kubilius
A.Kubilius / „Scanpix“ nuotr.

Lenkijos Senato Pirmininko B. Komorowskio teigimu, tokie Rusijos projektai kaip dujotiekis „Nord Stream“ nėra naudingi ne tik mūsų regionui, bet ir visai Europai ir todėl reikalauja glaudaus mūsų šalių bendradarbiavimo, teigama Vyriausybės pranešime spaudai.

Susitikimų metu sutarta siekti kuo spartesnio bendrų Lietuvos ir Lenkijos energetinių klausimų sprendimo. Ministras Pirmininkas A Kubilius pabrėžė, kad Ignalinos atominės elektrinės, elektros tilto tarp Lietuvos ir Lenkijos statyba bei Lietuvos įsijungimas į UCTE sistemą yra mus vienijantis bendras interesas, kurio spartus realizavimas reikšmingai spręstų viso mūsų regiono energetinio saugumo problemas.

Premjero susitikimuose su Lenkijos Seimo ir Senato vadovais taip pat aptartos tautinių mažumų Lietuvoje ir Lenkijoje problemos. Ministro Pirmininko A. Kubiliaus teigimu, Lietuvos Seimo ir Vyriausybės teisininkai mielai prisidėtų prie bendrų svarstymų, kaip spręsti su Lenko korta susijusius teisinio reglamentavimo klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius