-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Prezidentas: su Azerbaidžanu galima plėsti verslo ryšius

Azerbaidžane viešintis prezidentas Gitanas Nausėda sako matantis didelį ekonominio bendradarbiavimo potencialą su šia šalimi.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Pasak G.Nausėdos, Azerbaidžano, kuris yra viena svarbiausių jungiamųjų grandžių tarp Europos ir Azijos, vaidmuo globalioje rinkoje stiprėja ir tai daro šią valstybę Lietuvai patrauklia partnere prekybai, plėtoti verslą.

Lietuva, šalies vadovo teigimu, Azerbaidžanui gali būti įdomi aukštųjų technologijų, IT, maisto pramonės, logistikos, atsinaujinančios energetikos srityse.

„Lietuva tikrai turi ką pasiūlyti verslo partneriams iš Azerbaidžano: turime septynias laisvąsias ekonomikos zonas, vieną geriausiai Europoje išvystytų skaitmeninių infrastruktūrų, pažangų transporto ir logistikos sektorių, didelės krovos neužšąlantį Klaipėdos uostą, puikiai išsilavinusią darbo jėgą, ypač platų ir diversifikuotą žemės ūkio sektorių“, – Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forume sakė G.Nausėda.

G.Nausėda trečiadienį kartu su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu atidarė forumą Baku, jame taip pat dalyvauja 15-os Lietuvos verslo įmonių ir verslo struktūrų delegacija.

Lietuvos ir Azerbaidžano atstovai pasirašė septynis bendradarbiavimo memorandumus prekybos, technologijų, skaitmenizavimo, transporto ir logistikos, inovacijų, smulkiojo ir vidutinio verslo srityse. G.Nausėda taip pat pakvietė Azerbaidžano verslo delegaciją atvykti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius