Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 09

Prezidentas Valdas Adamkus tapo Šiaulių miesto garbės piliečiu

Valdas Adamkus – Lietuvos respublikos Prezidentas – nuo šiol yra ir Šiaulių miesto garbės pilietis. Jam įteiktos tai liudijančios regalijos. Jo Ekscelencija nuoširdžiai pasveikino šiauliečius su gimtadieniu.
Valdas Adamkus – Lietuvos respublikos Prezidentas – nuo šiol yra ir Šiaulių miesto garbės pilietis.
Valdas Adamkus – Lietuvos respublikos Prezidentas – nuo šiol yra ir Šiaulių miesto garbės pilietis. / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Netrukus devyniasdešimtmetį švęsiantis Jo ekscelencija V.Adamkus pasveikino Šiaulius ir šiauliečius, primindamas, kad ne tik jis, bet ir jo žmona Alma Adamkienė su Šiauliais turi gilias šaknis. Čia nuo seno daug draugų ir artimųjų.

Reikia pažymėti, kad Ch.Frenkelio muziejaus paveikslų galerijoje galima pamatyti Adamkavičių – V.Adamkaus artimųjų portretą.

V.Adamkus visą gyvenimą buvo veiklus ir aktyvus visuomeninėje veikloje. Dar 1958 metais, gyvendamas Čikagoje, skautiškame leidinyje „Sumuštinis“ palinkėjo sau kada nors tapti nepriklausomos Lietuvos prezidentu.

Jas pateikiame visiškai neredaguotas: „Valdas Adamkavičius /Chicago/ Tapti būsimosios laisvosios Lietuvos prezidentu. /Red. pastaba: atsiprašom, kad nuotraukos negalėjome įdėti, nes ji pasimetė kažkur tai pašte/.“

Valdas Adamkus iki 1955 metų buvo Voldemaras Adamkavičius. 1972 m. liepos mėn. buvo pirmosios JAV aplinkos apsaugos delegacijos į Sovietų Sąjungą narys. Nuo to laiko jis lankydavo Lietuvoje.

1998 metais išrinktas Lietuvos Respublikos Prezidentu. 2004 metais ,po apkaltos proceso metu pašalinus Rolandą Paksą, iš Prezidento posto buvo surengti pirmalaikiai Prezidento rinkimai, kuriuos jis laimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius