Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 06

Prezidentė apdovanojo sėkmingai tarptautinėse olimpiadose pasirodžiusius moksleivius

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino sėkmingai tarptautinėse olimpiadose dalyvavusius mokinius, jų mokytojus ir komandų vadovus.
Apdovanojimo ceremonija Prezidentūroje
Apdovanojimo ceremonija prezidentūroje / President.lt nuotr.

„Jūs esate jaunieji Lietuvos mokslo ambasadoriai. Net jeigu ir nelaimėjote, svarbu, kad atstovavote Lietuvai. Jūsų laimėjimai – viltis mums visiems, kad, turėdami tokį talentingą jaunimą, sukursime gražesnę ir geresnę Lietuvą. Jūsų talentas ir atkaklus darbas – Lietuvos ateities viltis ir perspektyva. Tikiu, kad dalyvavimas tarptautinėse olimpiadose ir tarptautinis įvertinimas yra jums paskata siekti dar svaresnių laimėjimų, o jūsų drąsios svajonės, ambicingi planai, pagrįsti kryptinga veikla, praturtina Lietuvos kultūrinį, mokslo, viešąjį gyvenimą", – sveikindama gabiausius Lietuvos moksleivius, pabrėžė prezidentė.

Anot jos, gabaus jaunimo tobulėjimui turi būti sudarytos kuo geresnės sąlygos, aukštojo mokslo sistema sutvarkyta taip, kad būtų pajėgi ugdyti pasaulinio lygio specialistus, ir Lietuvos jaunimas ja pasitikėtų. Pasak šalies vadovės, ypač svarbu puoselėti jaunimo dvasines vertybes, skatinti pilietiškumą, patriotizmą ir pagarbą savo Tėvynei.

„Tai turėtų tapti pagrindine jaunimo veiklos ir tolesnio tobulėjimo motyvacija. Be meilės Lietuvai ir tikėjimo jos ateitimi sunku pasiekti didelių mokslo bei kultūros laimėjimų. Pavyzdys mums – pirmieji mūsų valstybės kūrėjai, kurie iškiliausius savo darbus susiejo su Lietuva", – tikino prezidentė.

Dėkodama mokytojams ir komandų vadovams už rūpestį jaunąja karta, D.Grybauskaitė pabrėžė, kad pedagogų išradingumas, kūrybiškas požiūris ir tikėjimas mokinių talentu, gabiausiems šalies vaikams net ir sunkmečiu sudaro galimybes tobulėti ir savo gebėjimais garsinti Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius