Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Prezidentė apie savo gaunamą EK išmoką: „Tai yra diskusijų reikalas“

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, kas mėnesį kaip buvusi Europos komisarė gaunanti 8 tūkst. eurų (27,6 tūkst. Lt) kompensaciją, skirtą palengvinti grįžimui į darbo rinką, sako, kad ši tvarka yra „diskusijų reikalas“.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Buvę eurokomisarai trejus metus po darbo Europos Komisijoje (EK) pabaigos gauna pusės buvusio savo atlygio kompensaciją, kuri esą turi padėti jiems vėl integruotis į darbo rinką, neatsižvelgiant į tai, akd jie eina aukštas politines pareigas ar užsiima lobistine veikla.

D.Grybauskaitė iš EK kas mėnesį gauna apie 27,6 tūkst. Lt. Taip pat kas mėnesį į rankas ji gauna 9 405 Lt siekiantį prezidento atlyginimą, tiesa, tokią pat sumą grąžina į valstybės biudžetą.

„Tokia tvarka buvo patvirtinta jau beveik prieš 30 metų. Šios diskusijos vyksta, kaip ir pas mus diskusijos, prieš sprendžiant dėl naujojo europinio biudžeto. Tai yra diskusijų reikalas. Jeigu sprendimas bus priimtas kitoks, jis bus kitoks“, – ketvirtadienį šį klausimą komentavo prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius