Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Prezidentė: dėl aplinkos ministro neveiklumo Lietuvai gresia baudos (atnaujinta 16.33 val.)

Trečiadienį su aplinkos ministru Gediminu Kazlausku susitikusi prezidentė davė jam pylos už absoliutų neveiklumą ir pareiškė, kad valdančioji dauguma turėtų gerai apsvarstyti jo darbą. Tai po prezidentės ir ministro susitikimo, kuris netruko nė pusvalandžio, žurnalistams perdavė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Karolio Kavolėlio / BFL nuotr.

„Pokalbis neužtruko, nes iš ministro prezidentė neišgirdo nieko konkretaus. Ministras negalėjo įvardyti labai konkrečių darbų, labai konkrečių projektų. Pakartotos dar sykį įvairios koncepcijos, įvairūs projektai, kurie rengiami. Tą prezidentė žino, o konkrečių darbų taip iš neišgirdo. Iš prezidentės pusės tenka konstatuoti, kad dvejus darbo metus ji mato absoliutų ministerijos neveiklumą“, – sakė L.Balsys.

Jis vardijo, kad prezidentę piktina stagnacija tokiose svarbiose srityse kaip atliekų tvarkymas, daugiabučių renovacija, teritorijų planavimas, miškų ūkis. „O atliekų tvarkyme yra ne tik stagnacija, bet ir visiškas atsilikimas nuo įsipareigojimų Europos Sąjungai (ES)“, – dėstė prezidentės atstovas.

Jis paaiškino, kad Lietuva smarkiai atsilieka nuo ES sąvartynų direktyvos įgyvendinimo. Tai, anot L.Balsio, reiškia ne tik tai, kad netoli sąvartynų gyvenančius žmones ir toliau kankins nemalonūs kvapai, bet ir tai, kad Europos Komisija gali kreiptis į Liuksemburgo teismą, o tai Lietuvai gresia daugiau nei pusės milijono eurų bauda. „Baudas mokės Lietuvos žmonės, o ne ministras, kuris tuo metu jau nebebus ministras“, – sakė L.Balsys.

L.Balsys pridėjo, kad D.Grybauskaitė paragino ministrą imtis atsakomybės ir suskubti padaryti tai, kas dar įmanoma. Be to, ji G.Kazlauskui užsiminė, kad jo darbas yra valdančiosios daugumos atsakomybės klausimas. Valdančioji dauguma esą turėtų apsvarstyti ministro darbą.

Savo ruožtu G.Kazlauskas sakė, kad reikia prisiimti atsakomybę ir priimti prezidentės pastabas dėl to, kad visi darbai galėjo būti padaryti greičiau, aktyviau. „Tačiau dabar yra viskas suplanuota ir traukinys juda. Iš važiuojančio traukinio tikrai nesiruošiu šokinėti“, – sakė ministras ir patikino jaučiantis premjero Andriaus Kubiliaus palaikymą.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad G.Kazlauską į aplinkos ministrus delegavo Tautos prisikėlimo partija.

Papildyta 16.33 val. Tuo tarpu G.Kazlauską į aplinkos ministro postą delegavusios TPP lyderis Arūnas Valinskas nuo komentarų atsitvėrė tylos siena. D.Grybaukaistės supeiktas ministras trečiadienį popiet atvyko į Seimą ir užsuko į A.Valinsko kabinetą. Ten politikai praleido ne mažiau nei valandą. Po susitikimo iš kabineto išėjo ne tik A.Valinskas, G.Kazlauskas, jo žmona Reneta Kazlauskienė, kuri dirba A.Valinsko padėjėja Seime, bet ir dar vienas „prisikėlėlis“, parlamentaras Vincas Babilius.

Pasak G.Kazlausko, susitikime buvo aptartas jo vizitas pas prezidentę. „Reikia tęsti pradėtus darbus, ir tiek“, – apie atsistatydinimą ministras nekalbėjo.

Žurnalistams kalbinant ministrą, iš savo kabineto skubiai išėjo ir A.Valinskas. Tačiau į jam skirtus klausimus jis nusprendė atsakyti tyla ir skubiai nužingsniavo Seimo koridoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius