Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Prezidentė D.Grybauskaitė: viena didžiausių ES mastu ekonomikos atsigavimo kliūčių – nėra bendros ES energetikos rinkos

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, dalyvaujančios ES Vadovų tarybos posėdyje, Briuselyje, viena didžiausių Europos Sąjungos (ES) mastu ekonomikos atsigavimo kliūčių yra ta, kad nėra bendros ES energetikos rinkos.
D.Grybauskaitė – ES Vadovų tarybos posėdyje, Briuselyje
D.Grybauskaitė – ES Vadovų tarybos posėdyje, Briuselyje / Prezidentūros nuotr.

„Viršūnių susitikime atkreipiau kitų šalių lyderių dėmesį į būtinybę ES mastu šalinti ekonomikos atsigavimui trukdančias kliūtis, kurių viena didžiausių – bendros Europos Sąjungos energetikos rinkos nebuvimas. Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims tokios rinkos sukūrimas yra vienas svarbiausių tikslų. Vadovų taryba į šias pastabas atsižvelgė, sutardama, jog naujojoje strategijoje turi būti įrašytas įsipareigojimas plėtoti augimui būtiną infrastruktūrą tiek visos bendrijos, tiek nacionaliniu lygiu. Ši nuostata sudarys palankesnes sąlygas Lietuvos energetikos jungtims su ES sparčiau plėtoti“, – Prezidentūros pranešime cituojama D.Grybauskaitė

 ES valstybių ir vyriausybių vadovai Briuselyje sutarė dėl būtinybės parengti Europos Sąjungos raidos iki 2020 metų detalią strategiją, nustatant konkrečius tikslus kovos su skurdu, ekonomikos augimo, užimtumo didinimo, inovacinių investicijų, taip pat švietimo, klimato kaitos ir efektyvios energetikos srityse.

Kitas Europos Vadovų tarybos posėdis bus sušauktas šių metų birželį. Iki to laiko Lietuva, kaip ir kitos šalys, turės parengti nacionalinius raidos tikslus, o rudenį bus svarstomos konkrečių veiksmų programos.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius