Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 27

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja 17-ajame Vidurio Europos valstybių prezidentų susitikime Varšuvoje

Susitikimo tikslas - apžvelgti per pastaruosius 20 metų Vidurio Europoje įvykusį politinės transformacijos ir demokratizacijos procesą, pasidalinti eurointegracine patirtimi ir aptarti Europos kaimynystės politika.
Dalia Grybaiskaitė dalyvauja susitikime
Dalia Grybauskaitė / Prezidentūros nuotr,.

Pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės, svarbu, jog aukščiausiame Vidurio Europos vadovu forume pirma karta dalyvauja visos trys Baltijos šalys - Lietuva pakviesta antrą kartą, Estija su Latvija - pirmą. Prezidentės teigimu, Baltijos jūros regiono glaudesnis bendradarbiavimas su Vidurio Europa yra naudingas Lietuvai.

Valstybės vadovė pabrėžė Lietuvos ESBO pirmininkavimo nuostatas dėl spaudos laivės, žurnalistų saugumo, kovos su narkotikų kontrabanda, energetinio ir kibernetinio saugumo stiprinimo.

Kalbėdama vadovų posėdyje, Lietuvos vadovė paragino ES ir NATO narystės siekiančias Vidurio Europos šalis maksimaliai išnaudoti integracijos laikotarpį gyvybiškai svarbioms vidaus reformoms įgyvendinti.

Susitikime ypatingas dėmesys skirtas branduolinės energetikos saugumo problemoms. Šalies vadovė pabrėžė, jog atviras ir geranoriškas tarptautinis bendradarbiavimas užtikrinant branduolinį saugumą yra nauja galimybė sustiprinti tarpusavio pasitikėjimą regione.

„Saugi branduolinė energetika yra visos tarptautinės bendruomenės atsakomybė. Mes negalime rizikuoti savo piliečių saugumu ir juos supančia aplinka. Taikydami aukščiausius saugumo reikalavimus visoms tiek ES, tiek kaimyninių šalių atominėms elektrinėms, dalindamiesi informacija, užtikrindami skaidrumą, mes ne tik kursime saugią savo piliečių ateitį, bet ir stiprinsime pasitikėjimą tarp valstybių", - pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, Lietuvai šiemet pirmininkaujant ESBO ir Demokratijų Bendrijai, mūsų valstybei tenka ypatingas vaidmuo ir atsakomybė įtvirtinant taiką, stabilumą ir skatinant demokratiją Europoje ir pasaulyje. Prezidentė paragino Europą vieningai ir aktyviai siekti užsitęsusių konfliktų sprendimų tik taikiu, derybų būdu.

Valstybės vadovė pabrėžė Lietuvos ESBO pirmininkavimo nuostatas dėl spaudos laivės, žurnalistų saugumo, kovos su narkotikų kontrabanda, energetinio ir kibernetinio saugumo stiprinimo.

Vakare Prezidentė dalyvaus Vidurio Europos šalių vadovų ir JAV Prezidento Baracko Obamos bendroje vakarienėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius