Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 27

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pardavė savo sklypą Pašiliuose

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė savo viešųjų ir privačiųjų interesų deklaracijoje nurodo, kad jau nebėra sklypo Pašiliuose savininkė. Sklypas gegužės 25 d. parduotas už tą pačią kainą, už kurią ir buvo nupirktas – 50 tūkst. eurų.
Dalios Grybauskaitės sklypas Pašilių kaime
Dalios Grybauskaitės sklypas Pašilių kaime / 15min nuotr.

Prezidentės atstovė spaudai Dalia Ulbinaitė 15min patvirtino, kad sklypas parduotas privačiam asmeniui. Likus trejiems metams iki kadencijos pabaigos D.Grybauskaitė iš bendrovės „Forteka“ įsigijo 16 arų sklypą naujai formuojamoje gyvenvietėje Vilniaus rajone.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Būsimasis kvartalas Pašilių kaime
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Būsimasis kvartalas Pašilių kaime

Tuo metu prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad šioje vietoje D.Grybauskaitė planuoja statytis namą, nes po savo kadencijos pabaigos Turniškėse gyventi neliks.

„Prezidentė ne kartą yra griežtai pasisakiusi prieš bet kokias privilegijas ir laikosi nuostatos, kad gyvenamosiomis patalpomis ir jų išlaikymu, pasibaigus įgaliojimams, šalies vadovas turi pats pasirūpinti“, – buvo rašoma pranešime.

Tapus žinoma, kur prezidentė planuoja įsikurti baigusi savo kadenciją, ši gyvenvietė sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio. Paaiškėjo, kad šalia jos ketinama atidaryti žvyro karjerus, nors vietos gyventojai tam kategoriškai priešinasi.

Pasak jų, taip kiltų pavojus ne tik jų sveikatai ir gerovei, bet ir būtų suniokotas gražus kraštovaizdis. Tokie planai su vietos bendruomene nederinti.

15min žiniomis, gyventojai žada savo interesus ginti teismuose, todėl prezidentės dalyvavimas vienoje iš konflikto pusių galėtų būti interpretuotas kaip spaudimas valstybės institucijoms. Vengdama bet kokio interesų konflikto D.Grybauskaitė nusprendė vietos būsimam namui ieškotis kitoje vietoje.

„Jokių teisinių apribojimų statyboms „Pašilių parko“ kvartalo sklypams nėra, tačiau prezidentė kelia sau ne vien teisinius reikalavimus“, – nurodoma 15min pateiktame prezidentūros komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius