-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 17

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina pasaulio lietuvius išsaugoti meilę Lietuvai

Pasaulio lietuvių vienybės dienos proga sekmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino pasaulio lietuvius puoselėti lietuvybę ir išsaugoti meilę Lietuvai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Lietuvių vienybės dieną raginu viso pasaulio lietuvius nutiesti draugystės tiltus vieni kitiems, puoselėti lietuvybę ir išsaugoti mus vienijančius tarpusavio saitus, meilę ir pagarbą Lietuvai. Juk buvimas kartu vieningiems – mūsų stiprybė!“ – pranešime sakė prezidentė.

Pasaulio lietuvių vienybės diena buvo paskelbta minint lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūtį. Ja siekiama pabrėžti užsienyje ir Lietuvoje gyvenančių tautiečių bendrumą.

Ši diena bus minima ir Vilniaus oro uoste. Kirtimų kultūros centras teigia, kad visi, nusileidę Vilniaus oro uoste, pateks į mažą šventę. Pasaulio lietuvių vienybės dienos minėjimo organizatoriai žada suvenyrines dovanėles, muzikalią bei spalvingą programą: vyks Dariaus Milerio-Nojaus, specialiai iš Airijos atvykstančio į šį renginį, koncertas, bus spalvinami pagal Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslus paruošti plakatai.

„Gyvenime tėvynė, kaip ir šeima, yra duotybė, kurią pradedame vertinti, tik tuomet, kai iškyla grėsmė jos netekti. Visiems pasaulio keliauninkams svarbu žinoti, kad jie yra laukiami savo gimtojoje šalyje ir visada bus mielai sutikti“, – sako renginio organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius