Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Prezidentė: daugės investicijų – mažės nedarbas

„Šiandien užsienio investicijų pritraukimas yra vienas pagrindinių šalies ūkio atsigavimo veiksnių, galinčių potencialiai prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo, gamybos augimo, eksporto didėjimo, prekių ir paslaugų kokybės gerėjimo ir sėkmingesnio įmonių konkuravimo rinkos sąlygomis", – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikime su Investuotojų forumo nariais.
Dalia Grybauskaitė susitikime su Investuotojų forumo nariais.
Dalia Grybauskaitė susitikime su Investuotojų forumo nariais. / Prezidentūros nuotr.

Investuotojų forumas – tai investuotojų į Lietuvos ekonomiką asociacija, kurios tikslas – investicinės aplinkos mūsų šalyje gerinimas. 1999 metais įkurta asociacija šiuo metu vienija 45 narius, atstovaujančius bankininkystės, telekomunikacijų, audito, logistikos ir kitoms veiklos sritims, teigiama prezidentūros pranešime.

Susitikime buvo aptartos Investuotojų forumo keliamos problemos ir siūlymai, kokių veiksmų šiandien turėtų imtis valstybė, kad sudarytų skaidrias ir patrauklias sąlygas verslui plėtoti.

Prezidentė pabrėžė, kad, siekiant pritraukti užsienio investuotojų į Lietuvą, būtina skatinti verslo plėtrą ir mažinti biurokratinius suvaržymus, kovoti su korupcija ir šešėline ekonomika skaidrinant viešųjų pikimų procedūras, valstybinės žemės ir kito turto racionalų valdymą ir griežtinant atsakomybę už kontrabandinius ar kitus finansinius nusikaltimus.

Valstybės vadovė pasisako už Įmonių bankroto ir restruktūrizavimo įstatymų pataisas, kurios leistų operatyviai spręsti su bankrotu ir restruktūrizavimu susijusius klausimus, gintų sąžiningų kreditorių interesus, sudarytų sąlygas įtvirtinti realią administratorių atsakomybę bei užtikrintų skaidrų, efektyvų ir greitą įmonių bankroto ir restruktūrizavimo procesą.

Kreipdamasi į Investuotojų forumą, valstybės vadovė paragino dirbti kartu, nes tik nuo bendrų pastangų priklauso Lietuvos ūkio atsigavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius