Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 18

Prezidentė įpareigojo Ūkio ministeriją tęsti valstybės valdomų įmonių reformą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su ūkio ministru Evaldu Gustu aptarė šalies ūkio plėtrą ir konkurencingumo stiprinimą, verslumo skatinimą ir verslo aplinkos gerinimą, valstybės valdomų įmonių reformą.
Evaldas Gustas susitiko su Dalia Grybauskaite
Evaldas Gustas susitiko su Dalia Grybauskaite / Ingos Juodytės/BFL nuotr.

„Lietuvos ekonomikos augimas – vienas sparčiausių Europos Sąjungoje. Netrukus tapsime euro zonos nariais. Būtina išnaudoti šias galimybes ir didinti šalies konkurencingumą, plėtoti perspektyvias ūkio šakas ir kurti naujas darbo vietas„, – sakė prezidentė.

Prezidentės teigimu, Lietuvos pramonė atsigavo, europinė parama ir investicijos į įrangą padėjo pasiekti aukštą produkcijos kokybę, tačiau pramonės našumas dar šlubuoja ir yra 4 kartus mažesnis nei Vokietijoje. Todėl Ūkio ministerija kartu su Švietimo ir mokslo ministerija turi stiprinti bendradarbiavimą tarp verslo ir mokslo, užtikrinti pramonei reikalingų specialistų parengimą ir efektyvų inovacijų kūrimą bei taikymą.

Pasak prezidentės, verslo aplinka šalyje per pastaruosius kelerius metus žymiai pagerėjo. Pasaulio banko „Doing Business 2014“ verslo sąlygų vertinime Lietuva pakilo iš 27 į 17 vietą. Ūkio ministerija privalo užtikrinti, kad aplinka verslui bei investicijoms ir toliau gerėtų, todėl būtina mažinti biurokratinę naštą verslui, skaidriai paskirstyti naują Europos Sąjungos paramą ir skatinti inovacijų bei smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrą.

Prezidentė įpareigojo Ūkio ministeriją tęsti valstybės valdomų įmonių reformą ir siekti, kad jų veikla būtų efektyvi ir skaidri, valdymas depolitizuotas, didesnėse įmonėse skiriant daugiau nepriklausomų kompetentingų valdybų narių, o geri finansiniai rezultatai užtikrintų realias pajamas į valstybės biudžetą.

Taip pat Ūkio ministerija turi skirti daugiau dėmesio, kad Lietuva tinkamai pasirengtų stojimui į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO). Pasak Prezidentės, bendradarbiavimo su EBPO stiprinimas atvers naujas galimybes skatinti ekonomikos augimą ir konkurencingumą, taikyti efektyviausius valdymo ir atskaitomybės principus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius