Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 10

Prezidentė ir parlamento vadovė Seimo narius ragina gyventi pagal išgales, nepasiduoti priešrinkiminiam išlaidavimui

Šeštadienį prasidedant plenarinei Seimo rudens sesijai, prezidentė Dalia Grybauskaitė ir parlamento vadovė Irena Degutienė ragino Seimo narius atsakingai rengti biudžetą, nesivadovauti asmeniniais interesais ir nesiimti priešrinkiminio išlaidavimo.
Dalia Grybauskaitė ir Irena Degutienė
Dalia Grybauskaitė ir Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Liko tik metai iki rinkimų ir iš patirties žinome, kad ta paskutinė kadencijos distancija būna pati audringiausia, kai neretai apygardiniai interesai užgožia visos Lietuvos reikalus, kad neretai norai ir pažadai viršija realias galimybes ir kai rinkimų varžytuvės vis dažniau persikelia į plenarinių posėdžių salę“, – parlamentarams sakė Seimo pirmininkė.

Pasak parlamento vadovės, sunkmetis Lietuvoje dar nėra pasibaigęs, o finansinė situacija yra įtempta visame pasaulyje. I.Degutienė priminė, kad „smarkiai išlaidaujantis 2008 metų biudžetas vos nenuvarė visos valstybės į bankrotą“. Raginimą neišlaidauti ji išsakė ir parlamento valdančiųjų, ir opozicinių frakcijų atstovams.

„Todėl labai prašau visų toliaregiškumo, valstybinio požiūrio ir aiškaus realybės suvokimo“, – kalbėjo I.Degutienė ir paragino mokėti „ne tik kalbėti, bet ir girdėti vieni kitus“ bei pasiūlė „asmeniškumus“ palikti už Seimo posėdžio salės ribų.

Parlamento vadovė perskaitė ir prezidentės sveikinimą Seimo nariams, kuriame šalies vadovė taip pat ragino nepradėti gyventi artėjančių rinkimų ritmu.

„Šalis jau stojasi ant kojų. Tačiau atsigavimo tempai priklausys nuo sumaniai ir atsakingai parengto biudžeto. Kaip gyvensime ateinančiais metais, nulems kiekvieno Jūsų atsakomybė ir politinė valia. Gyvenimas pagal išgales – tegul tampa naujo politinio sezono orientyru. Žmonės laukia ne naujų rinkimų pažadų, o konkrečių darbų, kurie leistų kurti stabilesnį gyvenimą ir užsitikrinti orų būvį. Tik už nuoširdų darbą tauta atsilygina savo pasitikėjimu“, – teigiama D.Grybauskaitės sveikinime.

Prezidentė išreiškė viltį, kad Seimas palaikys jos pateiktas įstatymų iniciatyvas, „kurios padės užtikrinti žmonėms mažesnes šilumos kainas, skaidrų mokesčių mokėtojų pinigų paskirstymą, atkurti pasitikėjimą politinėmis partijomis ir teismais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius