-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 23

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Izraelyje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Izraelyje Edminui Bagdonui.
Al Aksos mečetė Jeruzalėje
Al Aksos mečetė Jeruzalėje / „Scanpix“ nuotr.

Susitikimo metu Prezidentė pabrėžė svarbą ieškoti naujų Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimo krypčių ir išlaikyti jau turimus intensyvius ryšius su litvakų bendruomene. Pasak Prezidentės, dvišalių santykių stiprėjimui svarbus sklandus Izraelio ambasados Vilniuje atidarymas, planuojamas 2015 metais.

Pasak šalies vadovės, pastaruoju metu jaučiamas kur kas didesnis susidomėjimas eksporto plėtra į Izraelį. Aptardama galimybes Lietuvos verslui, Prezidentė pažymėjo investicijų pritraukimo bei turizmo iš Izraelio į Lietuvą skatinimą.

„Stiprinant ekonominį bendradarbiavimą taip pat būtina skatinti abipuses investicijas ir bendradarbiavimą mokslinių tyrimų, inovacijų ir aukštųjų technologijų srityse", – susitikime su ambasadoriumi kalbėjo Prezidentė.

E. Bagdonas yra ėjęs Prezidento patarėjo pareigas, buvo Lietuvos ambasadorius Italijoje ir Baltarusijoje. Diplomato karjerą pradėjęs 1994 m., E. Bagdonas turėjo įvairius postus Užsienio reikalų ministerijoje. Nuo 2012-ųjų diplomatas ėjo Rytų kaimynystės politikos departamento direktoriaus pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius