Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 26

Prezidentė: Lietuva turi išnaudoti naujas galimybes bendradarbiauti su Kinija

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė Pekine susitiko su Kinijos Liaudies Respublikos viceprezidentu Xi Jinpingu. Per darbinį prezidentės bei abiejų šalių delegacijų susitikimą buvo apsikeista nuomonėmis apie Lietuvos ir Kinijos ekonomikų būklę, aptarti dvišaliai santykiai bei bendradarbiavimas Europos Sąjungos rėmuose.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Pekine susitiko su Kinijos Liaudies Respublikos viceprezidentu Xi Jinpingu.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Pekine susitiko su Kinijos Liaudies Respublikos viceprezidentu Xi Jinpingu. / Prezidentūros nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, D.Grybauskaitė išdėstė Lietuvos nuostatą remti tolesnį Kinijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimą daugiašalių santykių srityje.

Kalbėdama apie dvišalių santykių raidą, šalies vadovė pabrėžė, jog Lietuvai naudingi platesni ekonominiai bei kultūriniai ryšiai su Kinija, ypač plėtojant konkrečius bendradarbiavimo ir investicijų projektus.

„Kinija pademonstravo, jog yra Lietuvai atvira, nori bendradarbiauti ir investuoti Lietuvoje. Daug kas priklausys ir nuo mūsų, kiek mes esame pasirengę tokiam bendradarbiavimui. Su viceprezidentu kalbėjome apie galimybes dvišaliu pagrindu kurti technologijų parkus, giliavandenio uosto statybos perspektyvas Klaipėdoje, apie transporto ir logistikos centrus, tyrimus ir investicijas į alternatyvius energetikos šaltinius. Bendradarbiavimo sferų yra daug, ir dvišaliu pagrindu, ir daugiašaliu – Europos Sąjungos rėmuose. Tikiuosi, kad Lietuva sugebės pasinaudoti visomis naujai atsirandančiomis galimybėmis bendradarbiauti su tokia galinga valstybe, kuri tampa vis svarbesnė Europai ir pasauliui“, – po susitikimo sakė prezidentė D.Grybauskaitė.

Kinijos viceprezidentas pasveikino Lietuvą, sėkmingai pasirodžius pasaulinėje parodoje, kur Lietuvos paviljoną aplankė šeši milijonai žmonių. Pasak Xi Jinpingo, Kinija puikiai vertina Lietuvos vaidmenį Europos Sąjungoje, plėtojant dialogą su Kinija. Vertindamas dvišalių santykių perspektyvą, Kinijos viceprezidentas Lietuvos prezidentę patikino, jog Kinijos vadovybė aukščiausiu lygiu skatins kinų kompanijas ir įmones investuoti Lietuvoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius