Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 12

Prezidentė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininku siūlo skirti Rimvydą Norkų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininku siūlo skirti šio teismo teisėją Rimvydą Norkų.
Teisėjo ženklas
Teisėjo ženklas / Trakų rajono apylinkės teismas
Temos: 1 Rimvydas Norkus

Šalies vadovė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl šio kandidato teikimo, praneša Prezidentūra.

R.Norkus teismų sistemoje dirba jau 15 metų. Jis yra ėjęs Apeliacinio teismo teisėjo pareigas. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju R.Norkus dirba nuo pernai.

Iki paskyrimo teisėju R.Norkus dirbo Aukščiausiojo Teismo Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento direktoriumi, 2003-2009 metais ėjo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko patarėjo ir Teismų praktikos departamento direktoriaus pareigas. Taip pat R.Norkus 1999-2003 metais dirbo Apeliaciniame teisme konsultantu bei šio teismo pirmininko ir Civilinių bylų skyriaus pirmininko patarėju.

Nuo 2003 metų R.Norkus dirba ir pedagoginį darbą, yra teisės profesorius.

R.Norkus yra baigęs teisės studijas Vilniaus universitete, daktaro laipsnį įgijo Mykolo Romerio universitete. Taip pat yra studijavęs Vokietijos Brėmeno ir Kylio universitetuose, atlikęs mokslinius tyrimus Šveicarijos Lozanos, Vokietijos Bonos, Hamburgo Makso Planko ir Didžiosios Britanijos Oksfordo universitetuose.

Pagal Konstituciją, Aukščiausiojo Teismo pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų skiria Seimas prezidento teikimu. Aukščiausiojo Teismo pirmininkas skiriamas 5 metų kadencijai.

Ankstesnis LAT pirmininkas Gintaras Kryževičius pasibaigus kadencijai buvo atleistas spalio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius