Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Prezidentė nepritaria naujiems mokesčiams (papildyta 12.45 val.)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepritaria Vyriausybės svarstomiems naujiems mokesčiams už nekilnojamąjį turtą ir automobilius. Pasak jos, daugiau dėmesio reikėtų skirti kovai su šešėline ekonomika.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Anot šalies vadovės, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pastebėjimai, kad norint įsivesti eurą Lietuvai reikia dar mažinti biudžeto deficitą, yra teisingi. „Karpyti išlaidas ir plėsti mokesčių bazę Lietuvai iš tiesų reikia, bet būtent todėl prieš metus ir nerekomendavau skolintis iš TVF, kad Lietuva išlaikytų galimybę apsispręsti pati, kokiomis priemonėmis tvarkytis su biudžeto deficitu“, – trečiadienį viešėdama Vilniaus universiteto Botanikos sode žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, ar Lietuvoje pasiteisintų naujų – nekilnojamojo turto ir automobilių – mokesčių įvedimas, prezidentė teigė, kad „šiandien ne“.

„Pirmiausia reikėtų ne mokesčius kelti, o ištraukti iš šešėlio į atvirą ekonomiką. Tai būtų pirmoji Vyriausybės užduotis“, – pabrėžė D.Grybauskaitė. 

Prezidentės teigimu, motinystės atostogų trumpinimas yra vienas iš galimų taupymo variantų, tačiau į karpymus reikėtų žvelgti kompleksiškai, o ne išskiriant pavienius „gabalėlius“.

„Čia vienas iš galimų variantų, kaip taupyti žiūrint į „Sodros“ situaciją. Nenorėčiau iš viso komentuoti arba tiesiog patarčiau netgi ekspertams ar Vyriausybei nemėginti siūlyti neaptarus visos sistemos, viso komplekso „Sodros“ reformos apmatų, diskutuoti arba spekuliuoti vienu mažu gabalėliu“, – teigė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius