Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 28

Prezidentė pasveikino konkurso „Žinių ekonomikos įmonė 2011“ nugalėtojus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino konkurso „Žinių ekonomikos įmonė 2011" ir „Sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė 2011" nugalėtojus.
Prezidentė pasveikino žinių ekonomikos lyderius
Prezidentė pasveikino žinių ekonomikos lyderius / BFL nuotr.

„Žinios ir naujos idėjos – pagrindas, leidžiantis sukurti aukštų technologijų įmonę ir užtikrinti sėkmingą jos darbą. Tačiau ne mažiau svarbu, kad inovacijos būtų operatyviai realizuojamos. Šiandieną vis daugiau lemia gebėjimas efektyviai panaudoti žinias ir inovacijas visose veiklos srityse", – sakė šalies vadovė.

Gerosios praktikos prezidentė paragino pasisemti ne tik iš savo patirties, bet ir iš užsienio šalių, kuriose į inovatyvių įmonių plėtrą ypač aktyviai investuojama ir stengiamasi šalinti biurokratinius trukdžius. Pasak šalies vadovės, šiuolaikinėje, sparčiai besiplečiančioje pasaulio ekonomikoje daug lemia idėjos realizavimo greitis.

Šalies vadovės nuomone, bendros valdžios institucijų, mokslo įstaigų ir verslininkų pastangos privalo užtikrinti sėkmingą žinių ekonomikos įmonių skatinimą ir plėtrą. Kokybiškas švietimas, galimybės tobulėti Lietuvos ir užsienio universitetuose bei įmonėse, stabili ir prognozuojama aplinka aukštųjų technologijų verslo plėtros investicijoms, pasak prezidentės, yra būtinos sąlygos palankesnei žinių ekonomikos plėtrai.

Forume valstybės prezidentė taip pat padėkojo mokslininkams, nepabūgusiems sunkumų ir toliau sėkmingai kuriantiems produktus, paklausius ir galinčius konkuruoti pasaulio rinkoje.

Metų žinių ekonomikos įmonėmis šiemet pripažintos UAB „Altechna", UAB „Mobiliųjų telefonų techninis centras", UAB „Pirmas žingsnis", sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmone – UAB „Ruptela".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius