Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 05 /12:25

Prezidentė pritarė tautybės įrašymui pase

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas Paso įstatymo pataisas, kurios leis piliečio pase įrašyti asmens tautybę, nors kai kurie opozicijos politikai siūlė jas vetuoti, perspėdami dėl prielaidų galimam tautinės nesantaikos kurstymui.
Vyriausybė grąžino įgaliojimus prezidentei.
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie D.Grybauskaitės sprendimą pasirašyti įstatymą BNS informavo prezidentės spaudos tarnyba.

Spaudos tarnybos vadovas Modestas Naudžius pabrėžė, kad pataisos neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai ar kitiems šalies įstatymams.

Atkreipčiau dėmesį, kad įrašas apie tautybę pase nebus privalomas ir bus daromas tik piliečio prašymu, – BNS teigė M.Naudžius.

„Atkreipčiau dėmesį, kad įrašas apie tautybę pase nebus privalomas ir bus daromas tik piliečio prašymu“, – BNS teigė M.Naudžius.

Praeitą mėnesį Seimo priimta įstatymo pataisa įsigalios nuo kitų metų. Įstatymo iniciatoriai teigė, kad toks įrašas bus pasididžiavimo savo tautybes išraiška.

Kritikai teigia, kad tautybė pase gali sudaryti pretekstą Rusijai kišti į Lietuvos vidaus reikalus, motyvuojant rusų gynimu.

„Iki šio įstatymo įsigaliojimo visi Lietuvoje gyvenantys piliečiai buvo Lietuvos piliečiai, ir tiek, nebuvo jokio formalaus pagrindo manyti, kad čia yra kažkokia „rusų tautybės tėvynainių“ mažuma. Dabar iškart atsiras formalus pagrindas Rusijai sakyti, kad čia yra jos tėvynainiai ir reikia juos ginti, nes pasuose įrašyta, kad jie yra rusai“, –  BNS sakė konservatorius Mantas Adomėnas.

Pirminiais skaičiavimais, asmens dokumentų išrašymo sistemai pasuose pakeisti reikės apie 100 tūkst. litų be pridėtinės vertės mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius