-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 04

Prezidentė siūlys griežtesnę vidaus sandoriais vykdomų pirkimų kontrolę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kuriomis tobulinamas viešųjų pirkimų reglamentavimas. Įstatymo pataisose tiksliau apibrėžus mažos vertės pirkimų sąvoką, neliks prielaidų pirkimo vertės skaičiavimo taisyklių pažeidimams. Taip pat įstatymas numato prievolę viešai skelbti apie vidaus sandoriais vykdomus pirkimus bei pateikti jų ataskaitas Viešųjų pirkimų tarnybai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Prezidentės teigimu, priimtos pataisos yra žingsnis į priekį siekiant viešųjų pirkimų skaidrumo, tačiau šiame įstatyme ir toliau lieka galioti nuostatos, leidžiančios netaikyti Viešųjų pirkimų įstatyme nustatytos pirkimo procedūros vidaus sandoriams, t. y tuo atveju, jeigu prekė ar paslauga perkama iš pačios perkančiosios organizacijos struktūrinio padalinio ar įsteigtos įmonės. Šie sandoriai ypač paplitę savivaldybėse. Iki šiol jiems nebuvo numatyta jokia kontrolė.

„Praktika parodė, kad nekontroliuojami vidaus sandoriais vykdomi pirkimai tapo korupcijai ypač palankia terpe. Norint sustabdyti piktnaudžiavimus šia įstatymo išimtimi, reikia ne tik viešumo, bet ir griežtos kontrolės bei aiškios atsakomybės", – teigia prezidentė.

Viešųjų pirkimų skaidrumas – viena iš prioritetinių prezidentės Vyriausybei įvardytų sričių, kurioje būtinos radikalios permainos, todėl prezidentė siūlys tolesnes Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, griežtinančias vidaus sandorių kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius