Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 13

Prezidentė su moksleiviais uždegė žvakutes Laisvės gynėjams pagerbti

Laisvės gynėjų dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Vilniaus „Ryto“ progimnazijoje, kur kartu su moksleiviais dalyvavo pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“ ir uždegė žvakutes Sausio 13-ajai atminti. Šioje gimnazijoje mokėsi Lietuvos Laisvės gynėjas Darius Gerbutavičius.
Laisvės gynėjų dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Vilniaus „Ryto“ progimnazijoje.
Laisvės gynėjų dienos proga prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Vilniaus „Ryto“ progimnazijoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Sausio 13-osios rytą visoje Lietuvoje uždegamų žvakių šviesa pažadina atmintį ir sutelkia mus. Kol atmintis bus gyva, mes būsime nepriklausomi ir turėsime savo valstybę. Tegul Laisvės gynėjų drąsa suteikia mums kuo daugiau stiprybės ir tikėjimo. Mylėkime Lietuvą ir patys kurkime jos ateitį. Tai – įpareigojimas kiekvienai kartai“, – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė padėkojo mokytojams ir moksleiviams, taip pat pilietinės akcijos organizatoriams, padedantiems išsaugoti mūsų Laisvės gynėjų atminimą.

Jau tradicine tapusioje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“ šiais metais dalyvauja daugiau nei 1,5 tūkst. Lietuvos mokyklų, įstaigų ir organizacijų. Akcijos dalyviai 8 val. ryto languose dešimčiai minučių įžiebė vienybės žvakutes, taip pagerbdami žuvusiuosius už laisvę ir prisimindami prieš 23 metus Lietuvos piliečių vieningumu pasiektą pergalę prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų karinę agresiją. Prie akcijos prisijungė ir Prezidentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius