Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 07

Prezidentė teigia nematanti protingų alternatyvų dabartinei valdžiai (apklausa)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, jog sprendžiant Lietuvai kylančius iššūkius nemato protingų alternatyvų dabartinei valdžiai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kai išgirsiu konkrečių gerų pasiūlymų, visada mielai spręsiu. Kol kas tokių alternatyvių protingų, naudingų, efektyvių pasiūlymų negirdžiu“, – trečiadienį per spaudos konferenciją sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar mato alternatyvų dabartinei Vyriausybei ir valdančiajai daugumai.

Pateikdama savo vertinimą, kaip Vyriausybei sekėsi dirbti, šalies vadovė teigė, jog pastarieji metai būtų buvę sunkūs bet kuriai Vyriausybei.

„Praktiškai smukome laisvuoju kritimu į ekonominę duobę. Ir dėl objektyvių, ir dėl subjektyvių priežasčių, ir dėl tam tikrų vidinių klaidų. Didele dalimi tai lėmė paralyžiuotos išorinės rinkos, aplinkines šalis taip pat buvo apėmusi krizė ir Lietuva turėjo labai mažai instrumentų, kaip padėti sau. Todėl iš objektyvios pusės vertinu, kad ši Vyriausybė valdė finansinį stabilumą, šalis galėjo mokėti atlyginimus, nebankrutavo ir jai nereikėjo kreiptis tarptautinės pagalbos kaip kai kurioms šalims“, – sakė D.Grybauskaitė.Ši Vyriausybė valdė finansinį stabilumą, šalis galėjo mokėti atlyginimus, nebankrutavo ir jai nereikėjo kreiptis tarptautinės pagalbos kaip kai kurioms šalims.
 

Tačiau ji pažymėjo ministrų kabineto darbui turinti ir kritikos. „Gruodžio mėnesį padarytas klaidas reikėjo taisyti greičiau, jos buvo taisomos vangiai ir ne visos ištaisytos. Dabartinis „Sodros“ biudžeto paketas taip pat suveltas, taip pat be struktūrinių ir ilgalaikių pasiūlymų. Tai aš vertinu kritiškai“, – tvirtino šalies vadovė.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė prielaidų, kad opozicinės Seimo frakcijos esą svarsto galimybę bandyti suformuoti naują valdančiąją daugumą.

Dabartinė valdančioji Permainų koalicija, kurią sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga bei Tautos prisikėlimo partija, Seime turi 71 balsą iš 141, t. y. minimalią daugumą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius