-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 12

Prezidentė: VSD vadovo laukia nelengvas iššūkis

„Ištikimai ginti Lietuvos valstybę ir tarnauti Lietuvos žmonėms – tai ne tušti priesaikos žodžiai. Tai sunkus kelias, kuriuo turėsite eiti ir kurti patikimą bei brandžią tarnybą. Jūsų laukia dideli iššūkiai ir uždaviniai, ne visada lengvi ir paprasti sprendimai", – sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, priimdama naujai paskirto Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus Gedimino Grinos priesaiką.
Dalia Grybauskaitė ir naujai paskirtas VSD vadovas Gediminas Grina
Dalia Grybauskaitė ir naujai paskirtas VSD vadovas Gediminas Grina / Prezidentūros nuotr.

Pasak Prezidentės D.Grybauskaitės, VSD depolitizavimas, naujos Departamento veiklos strategijos kūrimas ir efektyvus jos vykdymas, žmogaus teisių ir laisvių neliečiamumo principų laikymasis – tai pagrindiniai uždaviniai, kurie laukia naujojo šios struktūros vadovo. Šalies vadovė atkreipė dėmesį, kad, siekiant užtikrinti valstybės ir jos žmonių interesus, būtina pertvarkyti Departamento veiklą pagal Prezidentės iniciatyva parengtą Žvalgybos kontrolės ir koordinavimo stiprinimo koncepciją ir organizuoti darbą taip, kad už valstybės nacionalinį ir ekonominį saugumą atsakingi politikai operatyviai gautų jų sprendimų priėmimui būtiną informaciją ir būtų išvengta galimo piktnaudžiavimo įstatymo suteiktais įgaliojimais.

Nuo 2005 metų AOTD direktoriaus pavaduotojo žvalgybai pareigas ėjęs Gediminas Grina anksčiau dirbo Lietuvos Respublikos gynybos atašė JAV ir Kanadai, studijavo JAV Nacionalinio gynybos universiteto Informacijos išteklių valdymo koledže bei stažavosi įvairiose NATO ir užsienio valstybių karinėse mokyklose. Už nepriekaištingą tarnybą ir karinių santykių tarp Lietuvos ir JAV stiprinimą G.Grina 2005 metais buvo apdovanotas JAV Legiono ordinu, anksčiau už pasižymėjimą tarnyboje – Lietuvos kariuomenės ir NATO medaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius