Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Prezidentė Vyriausybės parengtas kovos su kontrabanda priemones vadina popierinėmis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vyriausybės darbo grupės parengtas kovos su kontrabanda priemones pavadino popierinėmis.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Antradienį žurnalistams ji teigė mačiusi šios darbo grupės parengtą priemonių planą.

„Jos yra visiškai neveiksmingos, popierinės. Iš tiesų kas savaitę šių žinybų vadovai turi atnešti priemonių ir veiksmų planus, ką jie daro konkrečiai, turi būti rotuojami pareigūnai kas parą, turi būti skrajojančios komandos, kurios turi prižiūrėti tuos dalykus. Jeigu kariaujama su valstybe, valstybė turi naudoti tokias pačias priemones“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė sakė, kad vėliau antradienį su vidaus reikalų ir finansų ministrais, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Muitinės departamento vadovais aptars būtinybę užtikrinti lėšų surinkimą.

„Dar prieš kelias savaites, kai kalbėjau su premjeru ir finansų ministre, kėliau klausimą, kur galima gauti ir kaip užtikrinti, kad būtų surinkta daugiau lėšų, išvengiant mokesčių kėlimo. Mano pasiūlymai jau tuomet pirmiausia buvo – nes prieš 10 metų buvau finansų ministrė ir žinau, kaip tvarkėmės tuomet – muitinė ir Mokesčių inspekcija, kurios turi pirmiausia užtikrinti, kad ir akcizai surenkami, ir sienos uždarytos. Kontrabanda neturi tekėti, kaip teka dabar, tiek skylių neturi likti“, – sakė prezidentė.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto tyrimas, kurį balandį atliko bendrovė „Spinter tyrimai“, parodė, kad šiemet kontrabandą pateisino 61 proc. Lietuvos gyventojų. Pernai tokių buvo 43 procentai. Dauguma Lietuvos gyventojų taip pat manė, jog kontrabandos mastas šiemet išaugo.

Akcizinių prekių – cigarečių bei degalų – kontrabanda yra paplitusi pasienyje su Kaliningrado sritimi ir Baltarusija esančiuose Lietuvos rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius