-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Prezidentė D.Grybauskaitė žada valdžios paramą nukentėjusiems nuo vėtros žmonėms ir priekaištauja draudikams (nuotraukos, atnaujinta 12.08 val.)

Vėtros nusiaubtame Dzūkijos kaime antradienį apsilankiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad vietos valdžia bei Vyriausybė padės nukentėjusiems žmonėms.
Prezidentė D.Grybauskaitė lankosi labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose.
Škvalo padariniai / Seimo nuotr.

Tačiau prezidentė negailėjo priekaištų draudikams, dėl kurių lėtumo reaguojant į situaciją skundėsi vietos gyventojai.

„Tiek vietos valdžia, tiek Vyriausybė tikrai padės žmonėms. Bus nustatyti prioritetai toms vietovėms, kur gyventojai neturi gyvenamųjų namų stogų. Mėnesio laikotarpiu bent jau čia bus mėginama uždengti stogus ir padėti žmonėms“, – žurnalistams sakė Sarapiniškėse apsilankiusi šalies vadovė.

Kaime buvo aiškiai matomi savaitgalį siautusios vėtros padariniai – nemažai išvartytų medžių ir namų su smarkiai apgadintais stogais.

Seimo nuotr. /Prezidentė D.Grybauskaitė lankosi labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose.
Seimo nuotr. /Prezidentė D.Grybauskaitė lankosi labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose.

„Pagalba bus teikiama visiems, aišku, pagal finansines valstybės galimybes. Visko iki galo ji, aišku, negalės kompensuoti, bet, kiek galėsime, kiekvienam žmogui tikrai pasistengsime padėti“, – tvirtino vietos gyventojus išklausiusi D.Grybauskaitė.

Prezidentė sakė išgirdusi, kad draudimo kompanijos, ypač „Lietuvos draudimas“, „labai lėtai reaguoja į žmonių bėdą“.

„Tai nėra toleruotina. Manau, į tai ir aš, ir Vyriausybė atkreips dėmesį. Žmonėms pagalba turi būti teikiama, tam draudžiami įvykiai, ir ypač kai šoko būsena, kai yra taip sudėtinga, kai yra mirčių ir žuvusiųjų, kaip ir šitame kaime, pagalba, neateinanti iš tų žinybų, kurios privalo ją teikti, yra labai bloga patirtis“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

„Todėl ir įvardiju, kad kol kas didžiausi skundai eina į „Lietuvos draudimo“ pusę, ir labai norėčiau, kad jo vadovai tai išgirstų, imtųsi visų būtinų priemonių padėti žmonėms. Tai jų pareiga ir tai šios įmonės pareiga“, – teigė prezidentė.

D.Grybauskaitė taip pat sakė, kad esant sudėtingai situacijai vietos valdžia, ugniagesiai, kelininkai, elektrikai dirba „gerai, nuoširdžiai, daro viską, ką gali“.

„Labai svarbu, kad ir žmonių savitarpio pagalba suveikė, vienas kitam mėgina padėti, iš karto atidarė parduotuves, nes trūko ir drabužių, ir valgio, ir tai buvo sekmadienis, tai buvo naktis. Džiaugiuosi, kad tokia savitarpio pagalba ir supratimas, pasirodo, dar nežuvęs Lietuvoje. Ir kad žmonės supranta, jog reikia vienas kitam ištiesti pagalbos ranką“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ji, be kita ko, pranešė, kad pirmadienį priimtas Lietuvos darbo biržos sprendimas, jog visi viešieji darbai savivaldybėms bus kompensuojami.

Seimo nuotr. /Prezidentė D.Grybauskaitė lankosi labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose.
Seimo nuotr. /Prezidentė D.Grybauskaitė lankosi labiausiai nuo stichijos nukentėjusiuose rajonuose.

„Bus panaudotos visos Darbo biržos lėšos ir europinės, kurias įmanoma naudoti tiems reikalams. Taip pat manau, kad viską inventorizavusi Vyriausybė spręs dėl pagalbos masto iš Valstybės rezervo fondo. Būtent valstybės rezervas Lietuvoje yra skirtas tokioms stichinėms nelaimėms, todėl tai bus pats tikslingiausias ir geriausias valstybės rezervo naudojimas“, – teigė šalies vadovė.

Antradienį prezidentė ir ją lydinti premjerą pavaduojanti finansų ministrė Ingrida Šimonytė ketina lankytis nuo vėtros taip pat nukentėjusiose Alytaus ir Kauno apylinkėse.

Rugpjūčio 8-osios naktį škvalas Lietuvoje nusinešė mažiausiai keturių žmonių gyvybes – du vyrai žuvo Varėnos rajone, dvi moterys – Prienų bei Šiaulių rajonuose. Dar du žmonės Varėnos rajone užvirtus medžiui buvo smarkiai sužaloti.

Savivaldybės, kelininkai, miškininkai padarytą žalą skaičiuoja milijonais litų. Nuo škvalo smarkiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų ir Šalčininkų rajonai. 

SPECIALI RUBRIKA, SKIRTA AUDRAI LIETUVOJE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius