-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 28

Prezidentei – tarptautinės bendruomenės kreipimasis dėl politinių kalinių Baltarusijoje

Tarptautinės bendruomenės atstovai kreipėsi į Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę dėl Baltarusijos valdžios represijų 2010-ųjų Baltarusijos prezidento rinkimų metu bei po jų. Bendrą kreipimąsi pasirašė 19 nevyriausybinių organizacijų, fondų, pilietinės visuomenės atstovų iš Lietuvos, Armėnijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, JAV, Čekijos, Kanados, Slovakijos, Vokietijos ir Lenkijos.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tarptautinės bendruomenės atstovai išreiškė viltį, jog prezidentė asmeniškai kreipsis į Aliaksandrą Lukašenką, reikalaudama politinių kalinių išlaisvinimo bei baudžiamųjų ir administracinių bylų, susijusių su 2010 m. gruodžio 19-osios įvykiais, panaikinimo.

Lietuva turi stiprius istorinius ryšius su kaimyninės Baltarusijos žmonėmis, o pirmininkavimas ESBO yra unikali galimybė imtis iniciatyvos ir pradėti oficialų dialogą su Baltarusijos valdžios institucijomis dėl politinių kalinių išlaisvinimo.

Gruodžio 19-ąją ir vėliau Baltarusijos valdžia sulaikė daugiau kaip 700 žmonių, beveik 40-čiai jų iškeltos baudžiamosios bylos už masinių neramumų kurstymą ar dalyvavimą juose; kai kurie asmenys yra vis dar įkalinti arba jiems taikomas namų areštas; daugeliui paskirtos administracinės baudos. Keletas asmenų jau yra nuteisti, dar vienuolikai yra pateikti įtarimai.

Žmogaus teisių organizacijos ir kaltinamųjų advokatai yra nuolat bauginami ir susiduria su sunkumais teikiant teisinę pagalbą engiamiems žmonėms.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius