Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 24

Prezidentės atstovas: G.Steponavičiaus atsakomybės klausimas nekeliamas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiuo metu nekelia švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus atsakomybės klausimo kilus skandalui dėl nacionalinės aukštųjų mokyklų reitingavimo sistemos konkurso, kurį praėjusiais metais laimėjo konservatoriaus Manto Adomėno įsteigtas Demokratinės politikos institutas (DPI).
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ta tema buvo paliesta, tačiau labai paviršutiniškai, nes ministras pranešė, kad jo sprendimu procesas sustabdytas, mokėjimai neįvykdyti, pats ministras pasiryžęs prisiimti atsakomybę, jeigu toks klausimas iškiltų. [...] Jeigu toliau būtų koks nors tos temos plėtojimas, kas, sprendžiant iš ministro, yra nelabai tikėtina, turbūt tuomet ir kiltų ministro atsakomybės klausimas. Šiuo metu toks klausimas nekyla“, – antradienį po šalies vadovės susitikimo su ministru žurnalistams sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Jis taip pat pabrėžė kad „iš principo“ D.Grybauskaitė mano, kad tai „skandalinga istorija“ ir kad panašių atvejų apskritai neturi atsirasti bei pasikartoti. „Vyksta tyrimas, palaukime rezultatų“, – sakė L.Balsys.

Savo ruožtu G.Steponavičius žurnalistams teigė esąs pasiruošęs imtis „ryžtingų veiksmų“ ir nemanąs, kad turi prisiimti atsakomybę už tai, kas įvyko. „Paramos skyrimas sustabdytas. Nekantraudamas laukiu atsakingų institucijų, tiek Seimo, tiek Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadų, kurias turėdamas priimsiu sprendimą, – sakė ministras. – Informavau (prezidentę – 15min.lt) apie savo pasirengimą daryti būtinus sprendimus. Iš mano, kaip ministro, pusės veiksmas sustabdyti pinigų išmokėjimą neišmokant nė vieno cento rodo, kad mes į šį klausimą žiūrime atsakingai.“

Kaip jau rašyta, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) skelbtą konkursą laimėjusiam DPI ministerija buvo numačiusi per dvejus su puse metų sumokėti 2,5 mln. litų. DPI ir jo pasirinkti partneriai buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Šią savaitę Seimo pirmininkė Irena Degutienė iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gavo raštą, kuriame teigiama, kad M.Adomėnas galimai supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Šią informaciją parlamento vadovė perdavė nagrinėti parlamento Etikos ir procedūrų komisijai.

M.Adomėnas, kaip teigiama STT pateiktose išvadose, iki šių metų balandžio 30 dienos ėjo DPI valdybos nario pareigas. Konkurso rezultatais buvo susidomėjusi STT, tačiau ikiteisminio tyrimo ši tarnyba vis dėlto nusprendė nepradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius