Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05

Policija prezidentės patarėjo laiškų vagies ieško užsienyje

Į prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo užsienio reikalų klausimais Lauryno Jonavičiaus asmeninę elektroninio pašto sistemą greičiausiai buvo įsilaužta iš užsienio, mano ikiteisminį tyrimą dėl šio nusikaltimo atliekantys Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.
Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius
Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvoje visi įmanomi veiksmai jau atlikti, šiuo metu išsiųsti teisinės pagalbos prašymai į įvairias šalis, laukiama atsakymų“, – 15min.lt pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Kurių šalių pagalbos laukia, pareigūnai neatskleidžia.
 
Generalinės prokuratūros prokuroras Rimvydas Valentukevičius, organizuojantis ir kontroliuojantis šį tyrimą, tikino, kad ikiteisminis tyrimas tebevyksta, renkami duomenys apie asmenį ar asmenis, galimai padariusius nusikalstamą veiką.

Išsiųsti teisinės pagalbos prašymai į įvairias šalis, laukiama atsakymų.

Į policiją dėl įsilaužimo į savo asmeninę elektroninio pašto dėžutę pernai gruodį kreipėsi pats prezidentės patarėjas L.Jonavičius. Jis tikino pats policijai suteikęs visą turimą su įvykiu susijusią informaciją ir daugiau nieko apie tyrimą negirdėjęs.

15min.lt pernai gruodį rašė, kad „Anonymous Ukraine“ pasivadinę programišiai pasiskelbė pavogę ir internete paviešinę Dalios Grybauskaitės patarėjo užsienio politikos klausimais L.Jonavičiaus asmeninį elektroninį susirašinėjimą.

Tarp daugybės asmeninio pobūdžio laiškų, esą L.Jonavičiaus gautų pernai gruodį ir šiemet sausį, jie nurodo radę keturis laiškus, kuriuos prezidentės patarėjui neva rašė Ukrainos opozicijos lyderis, UDAR partijos vadovas Vitalijus Klyčko. Laiškuose kalbama apie tariamą finansinę paramą Ukrainos opozicijai bei klausiama patarimo, ar nereikėtų dar audringesnių protesto akcijų.

Reaguodama į tai prezidentūra pareiškė, kad L.Jonavičius su V.Klyčko niekada nesusirašinėjo ir situaciją įvertino kaip kibernetinę provokaciją.

Susirašinėjęs su L.Jonavičiumi paneigė ir V.Klyčko. „Tai provokacija. Nėra nė žodžio tiesos. O melo nėra ko komentuoti“, – teigė Ukrainos UDAR partijos lyderis V.Klyčko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius