Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Prezidentūroje lankėsi Baltarusijos prezidento administracijos vadovas V.Makejus

Europos Sąjungai (ES) grasinant griežtomis sankcijomis Baltarusijos vadovui Aliaksandrui Lukašenkai ir jo artimiausiems bendražygiams, Vilniuje prieš kelias dienas lankėsi šios šalies prezidento administracijos vadovas Vladzimiras Makejus.
Prezidentūra
Prezidentūra / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ šaltinių teigimu, vienas artimiausių A.Lukašenkos bendražygių kalbėjosi ir su prezidente Dalia Grybauskaite, nors jos darbotvarkėje toks vizitas nebuvo skelbtas.

Tačiau prezidentūros atstovai tikino, jog A.Lukašenkos pasiuntinys buvo susitikęs tik su prezidentės vyriausiuoju patarėju užsienio politikos klausimais Dariumi Semaška.

Paklaustas, apie ką buvo kalbama su V.Makejumi ir kas jį pakvietė į prezidentūrą, šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys perdavė, kad „susitikimas buvo vienas iš serijos diplomatinių žingsnių, kurių ėmėsi Lietuva kaip Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) pirmininkaujanti šalis, siekdama apginti žmogaus teises ir žodžio laisvę Baltarusijoje“.

Tuo metu gerai informuoti diplomatai dienraščiui teigė, kad V.Makejus prašė D.Grybauskaitės, jog Lietuva laikytųsi neutralios pozicijos dėl galimų ES sankcijų Baltarusijai ir Minske uždarytos ESBO misijos.

V.Makejus yra antras po A.Lukašenkos sąraše asmenų, kurių savo teritorijoje nepageidauja daugelis ES valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius