Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Prezidentūroje – pašnekesiai apie aukštojo mokslo reformą

Ketvirtadienį prezidentas Valdas Adamkus su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi, viceministre Nerija Putinaite bei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Valentinu Stundžiu aptarė startuojančios aukštojo mokslo reformos eigą, pertvarkos naujoves.
Prezidentūroje – pašnekesiai apie aukštojo mokslo reformą.
Prezidentūroje – pašnekesiai apie aukštojo mokslo reformą. / Prezidentūros nuotr.

Prezidentas pasveikino Ministerijos ir Seimo atstovus atlikus didelį darbą – parengtas ir Seime balandžio 30d. priimtas Mokslo ir studijų įstatymas, kuriuo Lietuvoje pradedama mokslo ir studijų pertvarka.

„Prezidentas tai laiko išskirtinės svarbos dalyku, nes prezidentas nuo pat kadencijos pradžios ragino reformuoti Lietuvos aukštojo mokslo sistemą, kad Lietuvos mokslas išsivaduotų iš akademinės biurokratijos, nejaustų nuolatinio finansavimo stygiaus, kad studijos ir mokslas pakiltų į kokybiškai naują lygmenį“, – sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Valstybės vadovas pastebėjo, kad iki šiol nė viena politinė partija nesiryžo imtis atsakomybės už esmines permainas aukštajame moksle. Prezidentas pabrėžė, kad aukštojo mokslo sėkmė priklausys nuo akademinės bendruomenės pastangų ir palaikymo. Todėl, šalies vadovo nuomone, šios pertvarkos procese reikia nedelsiant šalinti pastebėtus trūkumus ar nukrypimus nuo reformos tikslų.

G.Steponavičius po susitikimo su prezidentu sakė, kad tam, kad sėkmingai būtų priimtas Mokslo ir studijų įstatymas, prireikė ne tik politinės valios, bet ir profesionalų sutelktų pastangų.

„Pastarųjų dienų įvykiai nubrėžė aiškų brūkšnį, yra aišku, kuria linkme bus pertvarkomas aukštasis mokslas. Dar gegužės mėnesį turėsime visus reikalingus teisinius pagrindus sklandžiai reformos pradžiai“, – sakė G.Steponavičius.

Ministras patikino, kad bus dedamos visos pastangos, kad abiturientai gautų visą naujausią informaciją apie su reforma susijusias naujoves.

Artimiausiomis dienos, įsigaliojus įstatymui, ministras ir Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius pasirašys įstatymo įgyvendinamuosius tesės aktus dėl norminių kainų, eilės „studijų krepšeliui“ gauti sudarymo, finansavimo paskirstymo tarp studijų sričių ir kitus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius