Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 19

Prie Aleksoto funikulieriaus „ratuoti“ naktinėtojai nelaukiami

Butelių duženos, vienkartinės stiklinės, nuorūkos ir kitos naktines linksmybes liudijančios šiukšlės – tokie vaizdai po savaitgalio, o kartais ir darbo dienomis, pasitikdavo visus, kurie rytais keliaudavo pro Aleksoto apžvalgos aikštelę.
Aikštelėje prie Aleksoto funikulieriaus automobiliams bus draudžiama stovėti nuo 22 iki 6 val.
Aikštelėje prie Aleksoto funikulieriaus automobiliams bus draudžiama stovėti nuo 22 iki 6 val. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tikimasi, kad situacija pasikeis, nes nuo šiol naktinėtojai prie Aleksoto funikulieriaus esančioje aikštelėje nelaukiami. Vakar pritarta Aleksoto policijos nuovados siūlymui aikštelėje šalia Lietuvos muzikos ir teatro akademijos V.Čepinskio gatvėje įrengti ženklą, draudžiantį automobiliams ir kitam transportui stovėti nuo 22 val. iki 6 val.

„Jei vidurnaktį ar pirmą valandą nakties negali miegoti, nes iš šalia stovinčio automobilio sklinda garsi muzika ir šurmulys, turi kažką daryti. Šalia šios aikštelės yra nemažai gyvenamųjų namų. Jų gyventojai sakė, kad naktimis dažnai neturi ramybės. Dėl šiukšlių, randamų rytais aikštelėje, skundų gavome iš Lietuvos muzikos akademijos bei bendrojo lavinimo mokyklos, esančių prie Aleksoto funikulieriaus“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Aleksoto seniūnijos vyr. specialistas Vytautas Narkevičius pastebėjo, kad didžiausias šurmulys prie funikulieriaus ir Aleksoto apžvalgos aikštelėje būdavo anksčiau, kol čia veikė kebabais prekiaujantis kioskas. „Seniūnijos pastangomis jį šiaip ne taip iškėlėme. Todėl pastaruoju metu triukšmo buvo mažiau“, – teigė seniūnijos darbuotojas. Jis sveikino miesto iniciatyvą apriboti automobilių stovėjimą šioje vietoje. Tačiau baiminosi, kad vasarą dėl šio ženklo vakarais Aleksoto apžvalgos aikštelę aplenks turistiniai autobusai.

Anot G.Degučio, vakarais ir naktį automobilių stovėjimas ribojamas ne vienoje miesto vietoje, pavyzdžiui, prie Kauno pilies esančioje aikštelėje. To prašė ir IX forto muziejaus administracija. Tačiau kadangi greta šio objekto nėra gyvenamųjų namų, kol kas muziejaus aikštelėje automobilių stovėjimas neribojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius