-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Prie kelto keleivius veš traukinukas

Nuo ketvirtadienio keleivius Senojoje perkėloje iki kelto veš traukinukas.
Smiltynės perkėla“ nusiskundimų iš keleivių dėl naujos keltų prisišvartavimo vietos nebesulaukia – žmonės jau apsiprato su naujove
Smiltynės perkėla“ nusiskundimų iš keleivių dėl naujos keltų prisišvartavimo vietos nebesulaukia – žmonės jau apsiprato su naujove / A.Kripaitės nuotr.

Jau antra savaitė keltai į Smiltynę kelia iš naujos vietos – Kruizinių laivų terminalo. Gyventojams iki kelto reikia keliauti pėstute. Nebelikus pasukamo tiltelio, pėstieji turi keliauti aplinkui pro Klaipėdos laivų remonto įmonę ir taip susidaro nemažas lankstas. Todėl bendrovė „Smiltynės perkėla“ nusprendė keleivius traukinukais pavežėti iki pat kelto. Pirmasis reisas numatomas jau rytoj nuo 10 val. Keleiviai traukinukais bus vežami nemokamai.

„Norime padėti miestiečiams. Ne dėl mūsų kaltės jie dabar turi patirti nepatogumų – pėsčiomis eiti nemažą kelio dalį“, – teigė bendrovės direktorius technikai ir saugiai laivybai Stanislovas Kontrimas. Po savaitės traukinukas ims kursuoti Smiltynėje nuo kelto iki Lietuvos jūrų muziejaus.

Anot S.Kontrimo, keleiviai jau apsiprato, kad keltai kelia iš naujos vietos ir klausimų daugiau nekyla. Skaičiuojama, kad persikėlimas į naują vietą, kasų ir vartelių įrengimas „Smiltynės perkėlai“ galėjo kainuoti apie 30 tūkst. litų.

Kada keltai plaukios iš Šiaurės rago – kol kas nežinia. Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui nutraukus sutartis su „Klaipėdos hidrotechnika“, užstrigo pirso statybos. Jį ketinta pastatyti iki gegužės 2-osios, tačiau dabar baiminamasi, kad jis nebus baigtas iki pat metų pabaigos. Esą gerokai gali užtrikti naujo rangovo parinkimas, sutarčių pasirašymas ir t.t.

Traukinukas keleivius nemokamai vežios iki vasaros pradžios. Tikimasi, kad tuomet į savo vietą sugrįš pasukamas tiltelis. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius