Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 29 /16:11

Prie „Litexpo“ parodų rūmų sulaikyta pusnuogė „Femen“ aktyvistė nubausta 500 Lt bauda

Vykstant 3-iajam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, prie „Litexpo“ parodų rūmų sulaikyta bandžiusi apsinuoginti „Femen“ aktyvistė Jana Ždanova (gim. 1988 m.).
Prie "Litexpo" parodų rūmų Vilniuje sulaikyta "Femen" pusnuogė aktyvistė
Vilniuje prie „Litexpo“ parodų rūmų bandė apsinuoginti „Femen“ aktyvistė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Incidentas nutiko apie 9.10 val. 15min.lt duomenimis, šviesiaplaukė kailiniais vilkinti moteris pasiskundė, kad jai negera. Policija iškvietė greitosios pagalbos ekipažą. Atvykus medikams, mergina bandė apsinuoginti.

Ant merginos krūtinės puikavosi užrašas „Ukraine to EU“ ir Ukrainos valstybinė vėliavos užuominos. Tai – atsakas Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, pasirinkusiam ne Europos Sąjungą, o Rusiją, ir atsisakiusiam pasirašyti Asociacijos sutartį.

Ukrainos pilietė pristatyta į Vilniaus miesto penktąjį policijos komisariatą.

Papildyta 16.11 val. teismas skyrė 500 Lt baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį ukrainietei skyrė 500 litų baudą.

Teismas 1988 metais gimusiai Ukrainos pilietei skyrė subendrintą bausmę už du Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytus pažeidimus, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Ukrainos pilietė buvo sulaikyta už Susirinkimų įstatymo pažeidimą. Vienas iš jo punktų skelbia, kad asmenys nuogi ar kitaip savo išvaizda ar turimais ir demonstruojamais daiktais, pažeidžia teisės normose įtvirtintus dorovės principus.

Ukrainos pilietė penktadienio rytą iš pradžių buvo pristatyta į Vilniaus miesto penktąjį policijos komisariatą. Ji buvo sulaikyta prie parodų centro „Litexpo“, kur pasirodė iki pusės nuoga į plenarinę sesiją renkantis ES narių ir Rytų partnerystės programos šalių lyderiams. Ant moteris krūtinės buvo užrašas „Ukraine to EU“.

Manoma, kad J.Ž. priklauso organizacijai „Femen“, kuri garsėja pusnuogių arba nuogų moterų protesto akcijomis prieš seksualinio ir politinio pobūdžio represijas.

Buvote įvykio vietoje? Nuotraukas siųskite 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius