-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 25

Prie Mumlaukio ežero atliekas palikti draudžiama

Kaip ir buvo įspėjusi prieš savaitę, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nurodė nebestatyti komunalinių atliekų konteinerių prie Mumlaukio ežero esančios automobilių stovėjimo aikštelės (Liepojos g.). Nuo antradienio, spalio 25 dienos, bet kokias atliekas šioje vietoje palikti draudžiama.
Antrinių žaliavų konteineriai
Antrinių žaliavų konteineriai / KRS nuotr.
Temos: 1 Atliekos

„Šiandien paprašėme atliekų surinkėjų išgabenti konteinerius, surinkti piktavalių teršėjų išmestas padangas ir idealiai sutvarkyti šią vietą“, – sakė Viačeslavas Karmanovas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pasak V.Karmanovo, tiek miesto politikai, tiek savivaldybės administracijos vadovai supranta, jog šiuo veiksmu nelegalių atliekų problema neišsprendžiama.

„Mes siekiame, kad bent šioje miesto vietoje, prie pagrindinės gatvės, neliktų akis badančios netvarkos. Esame tikri, kad ne klaipėdiečiai čia palikdavo šiukšles. Visi Klaipėdos gyventojai ir verslininkai moka vietinę rinkliavą už atliekų tvarkymą – uostamiesčio žmonėms nėra reikalo nešti ar vežti šiukšles į svetimas šiukšliadėžes“, – aiškino pašnekovas.

Spėjama, kad prie Mumlaukio ežero atliekomis atsikratydavo iš Klaipėdos rajono gyvenviečių į uostamiestį vykstantys gyventojai. Nes Klaipėdos rajone dar nėra įvesta rinkliava už atliekų surinkimą ir šios savivaldybės gyventojai gali išvengti mokesčio už paslaugą atliekas išmesdami Klaipėdoje.

Aikštelėje, ten kur stovėjo konteineriai, pastatytas įspėjamasis stendas, kad atliekas čia palikti draudžiama. Pasak savivaldybės administracijos, ši teritorija bus stebima ir kontroliuojama tiek pareigūnų, tiek elektroninėmis stebėjimo priemonėmis. Už neleistinoje vietoje paliekamas atliekas galima skirti iki 2000 litų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius