Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 03

Prie Nigerijos pagrobtas lietuvis jūreivis

Prie Nigerijos krantų pagrobtas lietuvis jūreivis, BNS šeštadienį patvirtino Užsienio reikalų ministerija, kuri sako tikslinanti per ambasadą Vokietijoje gautą informaciją.
Judėjimo už Nigerio deltos išlaisvinimą (MEND) kovotojai.
Nigerijos sukilėliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nigerija

„Informacija apie pagrobtą jūreivį gauta iš Vokietijos ir šiuo metu yra tikslinama“, – BNS informavo URM Spaudos ir viešųjų ryšių skyrius.

Detaliau informacijos diplomatai nekomentuoja. Tai jau antras prie Afrikos krantų pagrobtas lietuvis per pastaruosius keletą mėnesių. Gegužę pagrobtas Lietuvos laivo „Argo“ kapitonas Dmitrijus Baškirovas vis dar yra nelaisvėje.

Naujienų agentūra „Associated Press“ šeštadienį pranešė, kad prie Nigerijos krantų vandenyne piratai pagrobė 12 užsienio jūreivių. Per piratų išpuolį vienas jūreivis buvo sužeistas, pranešė Nigerijos karinio laivyno atstovas šeštadienį.

Kaip agentūrai sakė komodoras Davidas Nabaida, piratai išsilaipino su Vokietijos vėliava plaukiojančiame laive „BBC Palonia“ penktadienį vėlai vakare Atlanto vandenyne ties Nigerio delta, Bonio upės farvateryje. Kilo susirėmimas, per kurį vienas įgulos narys buvo pašautas į koją.

D.Nabaida sakė, kad Nigerijos karo laivas palydėjo vokiečių laivą iki saugios akvatorijos. Sužeistas jūreivis, ukrainietis, nugabentas į vietinę ligoninę. Jo būklė šeštadienio popietę buvo stabili.

„Daroma viskas, kad pagrobta įgula būtų išgelbėta“, – sakė komodoras bei pridūrė, jog įtaria, kas galėjo surenti šį išpuolį, bet smulkiau nepaaiškino. Anot jo, įguloje buvo jūreivių iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Rusijos, Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius