Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 24

Prie pasienio punktų nusidriekė vilkikų eilės – vairuotojai įstrigo trims paroms

Dėl padidėjusių krovininių automobilių srauto nusidriekė eilės prie Medininkų, Lavoriškių ir Šalčininkų pasienio punktų. 15min.lt duomenimis, vilkikų spūstis, judanti Medininkų link, prasideda dar Vilniuje – ties prekybos centru IKEA.
Vilkikų spūstis link Medininkų pasienio posto.
Vilkikų spūstis link Medininkų pasienio posto. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Medininkų pasienio punkto pamainos viršininkas Stanislovas Tupikovskis sakė, kad eilės prieš šventes nutįsta kasmet: „Rusijoje dabar ikišventinis vajus, todėl vežama labai daug prekių, produktų –  pagrindinis vežimas, juk ten šventės prasideda šiek tiek vėliau.“

S.Tupikovskis užtikrino, kad Lietuvos muitinės pareigūnai Medininkų punkte dirba sustiprintomis pajėgomis: „Tačiau viskas priklauso ne tik nuo mūsų, bet ir nuo Baltarusijos pusės – kaip jie priima sunkvežimius.. Mes galime prisodinti žmonių, forminti dokumentus, bet, jei jie nepriima, tai niekas ir nejuda.“

Jis atkreipė dėmesį, kad į Baltarusijos pusę driekiasi eilė, o pareigūnai sugeba aptarnauti tik 25 krovininius automobilius per valandą.

Pasienio kontrolės punktų direkcijos interneto svetainėje skelbiama, kad prie pasienio ties Medininkais laukia 570 krovininių automobilių. Prognozuojamas laukimo laikas – 3 paros.

Lavoriškių pasienio punkte – irgi nusidriekusi vilkikų eilė: čia stovi apie 320 sukvežimių. Numatoma laukimo trukmė – apie 30 valandų.

Tiek pat vilkikų įstrigę ir Šalčininkų pasienio punkte. Kybartų pasienio punkte automobilių srautas irgi pagausėjęs, tačiau čia prognozuojamas laukimo laikas trumpiausias: manoma, kad 110 vilkikų pravažiuos per valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius