Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 19

Prie Seimo į nesankcionuotą protesto akciją susirinko D.Kedžio šalininkai (atnaujinta 13.22 val., nuotraukos)

Trečiadienį 11 val. Vilniuje, prie Seimo rūmų, su plakatais susirinko apie dvi dešimtys D.Kedžio šalininkų. Nors žadėjo surengti ilgalaikę akciją, po kelių valandų mitinguotojai pradėjo skirstytis, žadėdami dėl tolesnių veiksmų spręsti „įvykus postūmių“.
Drąsiaus Kedžio šalininkų akcija prie Seimo
Drąsiaus Kedžio šalininkų akcija prie Seimo / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Kadangi mitinguotojai neturi Vilniaus miesto savivaldybės leidimo viešam renginiui, susirinkę pasidalijo į dvi grupes, kad kiekvienoje jų nebūtų daugiau kaip devyni žmonės – tokio dydžio susibūrimui leidimo nereikia. Dar keli rėmėjai prie Seimo vaikštinėja atskirai.

Tvarką iš pradžių prižiūrėjo trys policijos pareigūnai – jie skaičiavo susirinkusiuosius, vėliau prisidėjo dar keli ekipažai.

Protestuotojai į akciją atsinešė iš anksto pasigamintus plakatus. Juose rašoma: „Apginkite D.Kedžio dukrelės teises“ ir „Įsiklausyk į D.Kedžio dukrelės žodžius“. Kitame plakate žodžiai juodame fone skelbia: „Neapgynėm Drąsiaus, apginkim dukrą.“

Gedimino Gasiulio / 15min.lt nuotr./D.Kedžio šalininkai
D.Kedžio šalininkai

Pas mitinguojančiuosius pakalbėti atėjo Seimo nariai „tvarkietis“ Petras Gražulis ir konservatorius-krikdemas Kazimieras Uoka, vėliau prisidėjo ir šio partijos bičiulis Saulius Stoma. Šis susirinkusiesiems pareiškė, kad atnaujina parašų rinkimą dėl laikinosios komisijos dėl galimos pedofilijos tinklų įtakos Lietuvos valstybės institucijoms sudarymo. Anot jo, komisija tirtų ne su konkrečia byla susijusias aplinkybes, o pedofilijos tinklų egzistavimą žiūrint platesniu kontekstu. „Tautos išrinktųjų priedermė yra šioje situacijoje rasti sąlyčio taškus tarp valdžios institucijų ir protestuotojų“, – teigė S.Stoma.

Vienas iš akcijos organizatorių Šeimos gynimo centro vadovas Justas Subačius 15min.lt žurnalistui sakė atsivedęs devynis žmones, tačiau neprieštarausiąs, jeigu aikštėje prie Seimo rinktųsi ir daugiau rėmėjų.

„Mes žmonių lauk varyti neketiname. Jei atėjo, gali būti. Aš atsivedžiau devynis. Jeigu dar ateis, tai niekas nedraus jiems būti“, – sakė jis.

J.Subačiaus nuomone, šioje didelio atgarsio sulaukusioje byloje sprendimus turėtų priimti Aukščiausiasis Teismas, esą Kėdainių teismas tam yra nekompetentingas. „Protestuojame taikiai. Mes pasisakome prieš sprendimą, kuris prieštarauja viešajam interesui. Viešasis interesas šioje situacijoje yra nepilnametė mergaitė. Ji aiškiai pasakė, kad nenori būti su mama, taigi manome, jog teismo sprendimas yra neteisingas“, – aiškino J.Subačius.

Jis teigė, kad dėl ilgalaikės akcijos organizavimo bus apsispręsta, kai galutinai bus išspręstas D.Kedžio dukros globos klausimas.

Vėliau akcijos vietoje pasirodė pagyvenęs vyras. Jis bandė mitinguotojams paaiškinti, jog Lietuva yra teisinė valstybė, todėl joje turi būti vykdomi teismų sprendimai, o ne paisoma kelių žmonių nuomonės. Keli mitinguotojai ginčijosi su šiuo vyriškiu, kad jei teismų sprendimai netenkina, galima išreikšti savo nuomonę. Ginčai baigėsi tuo, jog mitinguotojai numojo ranka ir nuo vyro atsitraukė toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius