Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 09

Prie Soboro – nauja žaidimų aikštelė

Medinės supynės, dvejos sūpuoklės ir gimnastikos kompleksas – visa tai nuo trečiadienio vaikų laukia prie Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, vadinamos Soboru.
Nepriklausomybės aikštėje įrengta žaidimų aikštelė orientuota į 6-12 metų vaikus. Verslininkai viliasi, kad vandalai įrenginių nenuniokos: „Tikimės žmonių geranoriškumo“.
Nepriklausomybės aikštėje įrengta žaidimų aikštelė orientuota į 6-12 metų vaikus. Verslininkai viliasi, kad vandalai įrenginių nenuniokos: „Tikimės žmonių geranoriškumo“. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Naują žaidimų aikštelę miestui padovanoję verslininkai pirmiausia ją įrengė prie Kauno valstybinio muzikinio teatro, greta pernai šioje vietoje sumontuotų vaikams skirtų įrenginių. Tačiau vėliau sulaukė prašymo ją perkelti į Nepriklausomybės aikštę. „Paskambinęs Kauno meras pranešė, kad aikštelę reikia iškelti. Pasak jo, vienoje vietoje per daug dviejų aikštelių“, – pasakojo žaidimų aikštelę Nepriklausomybės aikštėje įrengusios bendrovės „Ksil Pasaulis“ komercijos direktorius Karlen Grdiljac.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, įvyko nesusipratimas: „Nesinori vienoje vietoje įrengti „Legolendo“. Gyventojai su vaikais vaikšto po visą centrą, todėl aikštelių reikia visur. Žinoma, negerai, kad pirmiausia įrenginiai buvo sumontuoti vienoje vietoje, o paskui perkelti į kitą. Greičiausiai tai seniūno neapsižiūrėjimas: apie tai, jog naują žaidimų aikštelę įrengsime ne prie muzikinio teatro, bet kitur, buvo kalbėta dar pernai“.

Treičiadienį bendrovės „Ksil Pasaulis“ darbininkai po aikštele baigė tiesti guminę dangą. Žaidimo aikštelės įrenginiai pastatyti išvakarėse. „Viskas kainavo apie 20 tūkst. Lt. Mes neslepiame, kad aikštelę miestui dovanojame, turėdami komercinių tikslų. Tai – gera priemonė įmonei pareklamuoti. Tačiau greta to norime parodyti, kad verslininkai ir šiuo sunkiu metu nori bei gali prisidėti prie miesto gražinimo“, – sakė K.Grdiljanc. Pernai, miesto užsakymu, bendrovė žaidimų aikštelę įrengė prie Kauno pilies. Netrukus žaidimų įrenginių dovanos Kauno Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodui, kuriame ketinama įrengti vaikams skirtą erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius