Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02 /14:26

Bernardinai.lt redaktorius Andrius Navickas suka į politiką – tapo konservatoriumi

Prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prisijungia filosofijos daktaras, interneto dienraščio Bernardinai.lt redaktorius Andrius Navickas, pranešė TS-LKD. Jis su partija dalyvaus Seimo rinkimuose, todėl paliks Bernardinai.lt redaktoriaus pareigas. A.Navicką pakeis publicistas Donatas Puslys.
2010 metų Tolerancijos žmogumi paskelbtas Bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas.
Andrius Navickas / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Džiaugiuosi, kad pastaruoju metu vis daugiau aktyvių žmonių prisijungia arba sugrįžta į atsinaujinančią partiją. Tikiu, kad filosofijos daktaro, redaktoriaus A.Navicko įsitraukimas į aktyvią politiką ir jo puoselėjama dialogu bei tolerancija paremta diskusijų kultūra intelektualiai praturtins mūsų bendruomenę“, –  teigė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Privalau bent pabandyti prisiimti politinę atsakomybę.

„Kai 2004 metais įsijungiau į Bernardinai.lt žygį, tai buvo sudėtingas apsisprendimas, bet supratau, kad, užuot keikus žiniasklaidos tamsą, turiu uždegti savo žvakę. Priešingu atveju, būsiu dviveidis.

Lygiai taip pat šiandien suprantu, kad privalau bent pabandyti prisiimti politinę atsakomybę ir savo pavyzdžiu parodyti kitokio politinio veikimo galimybę, todėl ryžausi jungtis prie TS-LKD politinės bendrijos ir kartu siekti permainų valstybės gyvenime. Tikiu, kad Gabrieliaus Landsbergio ir Irenos Degutienės tandemo vedama partija gali atsinaujinti ir kurti teisingesnę Lietuvą. Tačiau tai priklausys ir nuo kiekvieno iš mūsų – ar mes tik keiksime tamsą, ar uždegsime savo talentų ir vilties žvakes”, – pažymėjo A.Navickas. 

Bernardinai.lt vadovaus D.Puslys

Į Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partiją grįžęs Bernardinai.lt redaktorius A.Navickas patvirtino dalyvausiąs artėjančiuose Seimo rinkimuose, kurie vyks kitų metų rudenį.

„Nusprendžiau prisijungti prie Tėvynės sąjungos ir dalyvauti Seimo rinkimuose“, – BNS trečiadienį sakė A.Navickas.

Jis kol kas nekomentavo, ar parlamentaru sieks tapti vienmandatėje, ar daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

A.Navickas taip pat patvirtino, jog paliks Bernardinai.lt redaktoriaus pareigas – jį rugsėjo mėnesį pakeis dabartinis redaktoriaus pavaduotojas D.Puslys, kuris 2014 metais buvo paskelbtas metų Tolerancijos žmogumi.

A.Navickas 1993 – 1999 metais priklausė tuometinei Lietuvos krikščionių demokratų partijai. 2003 metais jis buvo įstojęs į Tėvynęs sąjungą, kurioje buvo vienas iš Krikščioniškosios demokratijos frakcijos iniciatorių. 2004 metais sustabdė narystę partijoje ir susitelkė į darbą žiniasklaidoje bei  įvairiose aukštosiose mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius