Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Prie vairo – be mobiliojo telefono!

Spalio 26-ąją Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių kuopos pareigūnai tęsė prevencijos akciją „Mobilusis telefonas“ ir, siekdami išaiškinti vairuotojus, neleistinai besinaudojančius mobiliojo ryšio priemonėmis, kai vairuoja transporto priemones, kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, mieste patruliavo tarnybiniais ženklais nepažymėtais automobiliais.
Kalbėti telefonu vairuojant - draudžiama
Kalbėti telefonu vairuojant – draudžiama. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, reido metu nubausta 14 vairuotojų ir 2 pėstieji. 12 vairuotojų patraukta administracinėn atsakomybėn už kalbėjimą mobiliuoju telefonu, kai vairavo transporto priemones, 1 – už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti, 1 – už saugos diržų naudojimo reikalavimų pažeidimą.

Primename, kad vairavimas ir jo metu susirašinėjimas trumposiomis žinutėmis, šnekėjimas mobiliuoju telefonu sudaro didesnę galimybę patekti į eismo įvykį, padidina susidūrimo su kita transporto priemone galimybę, mažina gebėjimą išlaikyti saugų atstumą tarp transporto priemonių ir... gali suploninti piniginę – vairuotojai už kalbėjimą mobiliuoju telefonu gali būti ne tik įspėti, bet ir nubausti pinigine bauda nuo 20 iki 40 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius