-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 18

Priėjimo prie interneto negavęs kalinys Strasbūrui skundžiasi dėl ribojamos teisės gauti informaciją

Prieigos prie interneto pataisos namuose negavęs kalinys pasiskundė Strasbūre įsikūrusiam tarptautiniam teismui, kad Lietuva nepagrįstai riboja jo teisę gauti informaciją.
Strasbūro Žmogaus teisių teismas
Europos Žmogaus Teisių Teismas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kaliniai Internetas

Teisingumo ministerijos duomenimis, nuteistasis Henrikas Jankovskis raštu kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją su prašymu pateikti informaciją apie galimybes siekti aukštojo mokslo, o ministerija pranešė, kad jį dominanti informacija yra prieinama internetu.

Vyras nesėkmingai siekė, kad jam būtų leista naudotis internetu pataisos namuose, jo skundai administraciniams teismams taip pat buvo atmesti.

Lietuvos teismai nustatė, kad teisė nuteistiesiems naudotis internetu nėra numatyta jokiame teisės akte, atvirkščiai, Bausmių vykdymo kodeksas nustato draudžiamų daiktų ir reikmenų sąrašą, kuriuo numatytas draudimas nuteistiesiems naudotis ryšio priemonėmis. Anot teismų, tokį draudimą pateisina siekis vykdyti nusikaltimų prevenciją.

Europos Žmogaus Teisių Teismas Lietuvos Vyriausybei pateikė klausimą, ar draudžiant pareiškėjui naudotis internetu buvo ribojama jo teisė gauti ir skleisti informaciją bei idėjas, o jei taip, ar toks ribojimas buvo numatytas įstatymu ir būtinas. Teismas tiria, ar valstybės nepažeidžia Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius