Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30 /11:43

Prieš Algirdo Butkevičiaus vizitą į Briuselį – tylus „Gazprom“ viceprezidento vizitas į Vilnių

Prieš ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus vizitą į Briuselį Vilniuje slapta lankėsi „Gazprom“ viceprezidentas Aleksandras Medvedevas – tai jau antras vizitas nuo tada, kai buvo suformuotas A.Butkevičiaus vadovaujamas ministrų kabinetas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gazprom“ artimi dienraščio „Verslo žinios“ šaltiniai patvirtino, kad praėjusį penktadienį Lietuvoje apsilankiusio Rusijos koncerno viceprezidento susitikimas su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi truko porą valandų.

Neoficialiai Lietuvos pareigūnai tvirtina, kad „Gazprom“ mėgina įsiūlyti naujas derybas „dėl viso santykių paketo“ ir siekia, kad už dujų kainų nuolaidas Lietuva atsisakytų dujų sektoriaus reformos, atitinkančios trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo nuostatas, sudarytų ilgalaikę tiekimo sutartį, taip pat atšauktų Stokholmo arbitražui pateiktą ieškinį, kuriuo reikalaujama išieškoti iš vienintelio dujų tiekėjo 1,5 mlrd. eurų.

Gamtinių dujų įstatymas numato, kad iki 2014-ųjų spalio 31 dienos turėtų būti atskirta transportavimo ir skirstymo veikla, kuri iki šiol buvo sutelkta bendrovės „Lietuvos dujos“ rankose. Nepritarimą nuostatai reiškė du didieji bendrovės akcininkai – Vokietijos „E. On Ruhrgas“ (38,9 proc. akcijų) ir Rusijos „Gazprom“ (37,1 proc.).

Papildyta 11.42 val.

Algirdo Butkevičiaus atstovė oficialiai patvirtino, kad praėjusią savaitę Vilniuje susitiko Europos Komisijos, Rusijos dujų milžino „Gazprom" ir Lietuvos Vyriausybės atstovai.

„Tai buvo trišalis darbinis Vyriausybės, Europos Komisijos ir „Gazprom" atstovų susitikimas. Apie konkrečias jo detales mes nekomentuojame", - BNS sakė premjero atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė.

„Taip patvirtiname, kad įvyko trišalis susitikimas, kuriame dalyvavo ir EK atstovas. Detaliau susitikimo nekomentuosime“, - vėliau BNS sakė energetikos ministro atstovė Daiva Rimašauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius