Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

Prieš atostogas Andrius Kubilius sudarė darbo grupę dėl naujos atominės elektrinės koncesijos sutarties

Prieš išeidamas vasaros atostogų premjeras Andrius Kubilius sudarė darbo grupę dėl naujos atominės elektrinės (AE) koncesijos sutarties.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius

Tai numatantį potvarkį A.Kubilius pasirašė praėjusį penktadienį, skelbiama Seimo dokumentų duomenų bazėje. Potvarkyje nurodoma, kad darbo grupė nagrinės klausimus, susijusius su koncesijos sutarties projekte numatytais susitarimais, kitas koncesijos sutarties projekto sąlygas.

Darbo grupė, kuriai vadovaus energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas, be kita ko, turės teikti siūlymus dėl koncesijos sutarties projekte numatytų susitarimų.

Be Ž.Vaičiūno, darbo grupėje dirbs ūkio viceministras Adomas Ąžuolas Audickas, Energetikos ministerijos Strateginių projektų skyriaus vedėja Violeta Greičiuvienė, premjero patarėjas Kęstutis Škiudas, finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas ir Ministro Pirmininko tarnybos Politikos analizės ir reformų departamento Ekonomikos pažangos skyriaus patarėja Lina Žongolavičiūtė.

Lietuvos Vyriausybė tikisi, jog, dalyvaujant ir regiono partneriams, iki šių metų pabaigos bus pasirašyta Koncesijos sutartis su „Hitachi“. Be Koncesijos ir Akcininkų sutarčių, tuo pat metu su „Hitachi“ numatoma pasirašyti ir statybos rangos sutartį.

Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius